Gyorsan felhúzná a nyúlcipőt az Orbán-kritikus balti külügyminiszter, ha Putyin lépne: görögországi luxusvillába menekülne

2024. augusztus 14. 20:04

A litván külügyminiszter 2023-as vagyonnyilatkozata alapján családja 795 ezer euró értékű külföldi ingatlannal rendelkezik.

2024. augusztus 14. 20:04
null

Nyitókép: Képernyőkép / www.lrt.lt

Litvánia külügyminisztere, Gabrielius Landsbergis, komoly kritikák kereszttüzébe került, miután felmerült, hogy a háború kitörése előtt előkészítette családja menekülését az országból – adta hírül a Ripost. A litván közszolgálati sajtóban is lehet erről olvasni.

A vádak szerint Landsbergis 2022 februárjában egy luxusvillát vásárolt Görögországban, Éjina szigetén, amelyet felesége nevére írtak. 

Az ingatlan egy 313 négyzetméteres házból és egy 23 négyzetméteres vendégházból áll, hatalmas úszómedencével és magas betonkerítéssel körülvéve.

Az ügy nagy port kavart, mivel a politikus 2023-as vagyonnyilatkozata szerint családja több külföldi ingatlannal is rendelkezik, ám ezek pontos helye és értéke nem ismert. Az ellenzék szerint a vásárlás időpontja gyanús, mivel a külügyminiszter valószínűleg előre tudott az ukrajnai háború elkerülhetetlenségéről.

Landsbergis azóta nem reagált a vádakra, szabadságára hivatkozva.

 A botrány tovább bonyolódik, mivel a politikus 2023-as vagyonnyilatkozata szerint családja 795 ezer euró értékű külföldi ingatlannal rendelkezik, de a görög villa ennek csak egy részét teszi ki.

Landsbergis több alkalommal is kritikusan értékelte a magyar kormány lépéseit. A budapesti kabinet jó ideje szisztematikusan akadályozza az Ukrajna támogatására szolgáló európai uniós intézkedéseket, a közösségnek ezért valamilyen megoldást kell találnia ennek megkerülésére – jelentette ki például május végén. Egy, a Politicón közzétett elemzésében pedig amellett érvelt:

mítoszoknak ülnek fel mindazok, akik a „béketerveket” pártolják, és ezért engedményekre szorítanák rá az ukrán felet a szuverenitás és a területi épség ügyében.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nitsahon
2024. augusztus 19. 20:48
Nem lepődtem meg.
Nasi12
2024. augusztus 14. 22:18
Mibül? Közalkalmazottként? Azt kellene kikutatni.
kunfia1
2024. augusztus 14. 22:00
Orbán legkisebb lányának ennél többje van. Amúgy nem értem ezt a sok mocskos kommunistát, Orbán egyik csicskaintézménye megállapította, hogy a 4es metrónál nem történt korrupció.
kunfia1
2024. augusztus 14. 21:55
Azt hittem, ez Tiborcz...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!