A magyar döntés katasztrofális következményeivel riogatják Európát, de valamit elfelejtenek

2024. augusztus 12. 10:14

Orosz szabotázsakciókra és a schengeni övezet veszélyeire figyelmeztetnek uniós politikusok a magyar vízumszabályozás miatt, még a német belügyminiszter is, miközben országa évekig engedte be ellenőrizetlenül migránsok millióit.

2024. augusztus 12. 10:14
President Joe Biden participates in Working Session II of the NATO Summit

Nyitókép: AFP/Mandel Ngan

Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke levélben figyelmeztette az Európai Tanácsot: nemzetbiztonsági kockázatot jelent, hogy a magyar kormány egyszerűsítette a munkavállalási vízumok kiadását orosz és fehérorosz állampolgárok számára. Eközben Gabrielius Landsbergis litván külügyminiszter a schengeni övezet veszélyeiről kért elemzést az Európai Bizottságtól, Nancy Faeser német belügyminiszter pedig a magyar határok ellenőrzésére szólított fel – írja összefoglalójában a The Spectator.

Ez tarthatatlan! Magyarország egy zavaró tagállam, nincs helye az Európai Unióban. Nem is tudom, miért van ott. A kormány retorikája EU-ellenes, blokkolják az egyhangú döntéseket, csak a pénzt akarják

– dühöngött Toomas Hendrik Ilves volt észt elnök, aki orosz szabotázsakciókkal riogatott, mint a májusi gyújtogatás egy litván IKEA-ban.

A magyar kormány korábban leszögezte, hogy a külföldi állampolgárok egyszerűsített beutazása kizárólag munkavállalás céljából engedélyezett, szigorúan szabályozott eljárás keretében, és valójában Brüsszel engedte be migránsok millióit ellenőrizetlenül az Európai Unióba, miközben nem hajlandó hozzájárulni a magyar határvédelem költségeihez.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolt
2024. augusztus 13. 19:53
A német is kel ebuzulni korcsosodni? Az átvilágitás nélküli ,bűnözöket,más identitásu az eu szokásait hagyományait nem tisztelő kémeket egyéb hordát simán beengedték,/engedik.Majd miután beleuntat szeretnék szétszórni az euban. Megfőztétek egyétek meg. A kémek meg már rég nàlatok... Nem tudom minden német kezd elbuzulni,vagy csak a hatalmon lévők....Szép szál lány lehet presman. és vele szeretnének kézenfog járni stb..ami belefér?
Gus Fring
2024. augusztus 13. 19:12
Jöjjön csak sok orosz kém. Azok legalább nem kislányokat késelnek táncórán, hanem az ilyen wéber és vonderlügen formák kipöckölésén dolgoznak!!!
andris-923
2024. augusztus 13. 12:24
Ez tarthatatlan! Magyarország egy zavaró tagállam, nincs helye az Európai Unióban. Ebben igazat adok ! Az ilyen pöcegödörben én sem érzem jól magamat ! Nem is tudom, miért van ott. Hát ezt én is meg szoktam magamtól kérdezni ! A kormány retorikája EU-ellenes, blokkolják az egyhangú döntéseket, Lehet hogy ti nem ismeritek a demokráciát ? csak a pénzt akarják. Hát igen de szigorúan ami jár nekünk ha már mi is betolunk valamit a közösbe
altercat1
2024. augusztus 12. 23:20
1. Már régóta ott vannak az eu-ban az alvó ügynökök. Kac... Kac... hülyebarmok. 2. "Ukrán" menekülteknek adják ki magukat. Hröh... Hröh... hülyebarmok. 3. Orosz ügynök "szíriai" menekültnek adja ki magát a rasszjellegével. 4. Jó pénzért bármelyik barbár bármire kapható.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!