Elég volt: ideje visszafestenünk a szivárványosított világot az eredeti színére – itt az ideje a válaszcsapásnak

2024. augusztus 07. 15:24

Az olimpiai „sajnálatos eseményekkel” talán mindenki előtt nyilvánvaló lett, hogy a veszély valós, nem a magyar kormány találta ki holmi politikai ellenségképzés céljából.

2024. augusztus 07. 15:24
null
Szilvay Gergely

(Nyitókép: MOHD RASFAN / AFP)

Elképesztő napokon vagyunk túl, s a politikailag túlterhelt nyár legfeszültebb pontja, a Donald Trump elleni merénylet és a demokraták újra­tervezése, valamint minden európai uniós kavarás után végre eljöttek azok a napok, amelyek menekülést és felüdülést hoznak. Meg hát fel­emelő pillanatokat, hiszen mindenki a saját népének szurkolhat a nyári ötkarikás játékokon, és a delegációk egy jó része nem üres kézzel távozik. 

Ehhez képest az olimpia nemcsak megkönnyebbülést és fel­szaba­dulást nem hozott,

de fokozta a felgyülemlett feszültséget egy blaszfémikus megnyitójelenettel, majd egy vitatott nemiségű, de erősen férfias algériai bokszoló felvonultatásával. A megnyitógála kompozícióját a műsor kommunikációjában Az utolsó vacsoraként emlegették, s nyilatkozataiban több művész is lelkesen ahhoz kötötte a látottakat egészen addig, amíg kívülálló védelmezői kármentésből egy kevéssé ismert holland festő, bizonyos Jan Hermansz van Bijlert festményének nem tulajdonították.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezután egy erősen férfias algériai bokszoló győzött le egy olasz nőt, majd a mi Hámori Lucánkat is.

Először olyan hírek jöttek, hogy magát nőnek képzelő férfi, azaz transznemű, majd hogy biológiailag nő, aki tesztoszteronkezelést kapott. Később az derült ki, hogy úgynevezett androgéninszenzitivitási szindrómás az algériai, aminek következtében erősen férfias jegyeket mutat a testalkata (a jelenség részleteibe nem mennék bele). 

Mindkét eset azt mutatja, hogy a kultúrharc nemcsak a politikában, hanem a sportban is egyre elkeseredettebben dúl, a transzmozgalom mindkét területen minden erővel támad.

Hiába szeretnénk, ha ezek a dolgok kimaradnának az életünkből, nem fognak, erről ugyanis nem mi döntünk. Ahogy mondani szokták: téged nem érdekel a forradalom, de a forradalom érdekelt benned. 

Az olimpiai „sajnálatos eseményekkel” talán mindenki előtt nyilvánvaló lesz, hogy a veszély valós, nem a magyar kormány találta ki holmi politikai ellenségképzés céljából. A lényeg ugyanis nem az, hogy melyik festményre utalt a megnyitó­jelenet, és hogy milyen is a „nemi helyzete” az algír ökölvívónak. 

Ezek mind fellazítási akciók: tesztelik, mit bír el a közvélemény, és igyekszenek „továbbérzékenyíteni”.

Az ismeretlen festőkkel és ismeretlen szindrómákkal meg azért jó dobálózniuk, mert így el tudják bizonytalanítani a józan paraszti eszükre hallgató, normális milliókat, akik számára a dolgoknak természetes rendjük van. Le lehet őket torkolni, hogy műveletlenek, tuskók – holott

miért is kellene alig ismert holland festőket meg sosem hallott ritka szindrómákat ismernünk?

Ezzel az elhallgattatással és elbizonytalanítással azt az érzetet szeretnék erősíteni, hogy ők a szakértők, mi meg higgyünk csak nekik a józan eszünk helyett. Majd a forradalom szakértői elmagyarázzák nekünk, mit kell demokratikusan és emberi jogilag meg toleranciailag gondolni. 

Az eset viszont arra is jó lehet, hogy felébred a csendes többség, azok, akik nem főállású forradalmárok,

akiknek nem emberijog-védelemmel és toleranciahirdetéssel telnek a napjaik. Ideje visszafestenünk a szivárványosított festményeket és a versenyzőket az eredeti színükre, ideje nekifogni a válaszcsapásnak, az emberi mivolt eredeti értelmezése visszaállításának. Lehet, hogy ezek a színek pasztellosabbak, talán nem olyan élénkek még nyáron sem, mint a szivárványos zászlóéi,

viszont valódiak.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Kapcsolódó vélemény

undefined

Szilvay Gergely

Mandiner

Idézőjel

Mérőnek LMBTQ-ügyben sem a 10 százalékkal, sem a biológiával kapcsolatban nincs igaza. Írása sok sebből vérzik, és a végiggondolatlanság jegyeit viseli magán.

 

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wakan24
2024. augusztus 07. 22:00
Szerintem inkább köszönetet kellene mondanunk a Francia Népköztársaságnak, a Merde folyónak és az egész eLMeBeTeQ közösségnek, hogy megmutatták a lényegüket. Allahu Akbar, mes amis!
Patika
2024. augusztus 07. 16:52
Akkor adnám oda az érmét ennek a faszkalapnak, ha menstruál is. Az a szNOB, aki ezt a pasit nőnek nézi, csináljon már neki gyereket. (ha megszüli, akkor én is elismerem, hogy nagy az Isten állatkertje)
alexandrosz-2
2024. augusztus 07. 16:38 Szerkesztve
Évtizedek voltak arra, hogy ne engedjetek átfesteni semmit. Itthon is. De átfestették, miközben ti, meg a sok cucklodkonzi zsidócsicska geci sunyin kussoltatok és asszisztáltatok a MOB-ban, a nemzeti sportszövetségekben és a világszövetségekben. Finom volt a pia, jó volt a társaság, elegánsak a hotelek, ti meg szartatok a népetek arcába, sunyin ttűrtétek, támogattátok a devianciát, abnormalitást, a wada ámokfutását, a zsidó kettősmércét, a politikai zsarolást, a fordított rasszizmust, a keresztényellenességet. Magasról. Most jön az aratás ideje, amikor a soktucat háborút kirobbantó usa deviáns zsidó mocskai megjelennek leköpni mindent, amit a görögök és utódaik 140 éve tiszteltek: emberséget, tisztességet, becsületességet.
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. augusztus 07. 16:27
Majd 200 év múlva visszafestitek, Gelike! A magyar olimpiáról majd kitiltjátok a Hupikék Törpikéket, és csak olyan nők versenyezhetnek, akik már legalább háromszor szültek és a gyerekekről DNS anyasági vizsgálatuk van, a férfi versenyzőknek pedig a helyszínen kell bizonyítani Csisztu Zsuzsával, hogy nem homoszexuálisok! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!