Egyetlen dolgot kért Putyin Irántól, mielőtt megtámadja Izraelt

2024. augusztus 06. 15:01

Az üzenetet a források szerint hétfőn Szergej Sojgu, a Kreml vezetőjének magas rangú szövetségese adta át a vezető iráni tisztviselőkkel folytatott megbeszéléseken.

2024. augusztus 06. 15:01
Putyin

Nyitókép: Maxim Shemetov / POOL / AFP

Vlagyimir Putyin orosz elnök visszafogott választ kért Ali Khamenei ajatollah iráni legfelsőbb vezetőtől a Hamász vezetőjének feltételezett izraeli meggyilkolására, és az izraeli civilek elleni támadásokkal szemben tanácsot adott – közölte két magas rangú iráni forrás – írja a Reuters.

Ezt is ajánljuk a témában

Az üzenetet a források szerint hétfőn Szergej Sojgu, a Kreml vezetőjének magas rangú szövetségese adta át a vezető iráni tisztviselőkkel folytatott megbeszéléseken, miközben Irán mérlegeli az Iszmail Haníje meggyilkolására adott válaszát.

Teherán az orosz gyártmányú Szuhoj Szu-35-ös vadászrepülőgépek leszállítását is sürgette Moszkvától - közölte a Reutersnek a teheráni találkozóba beavatott két iráni forrás.

A Kremlin szerint, Szojgu látogatása egyike volt annak a több lehetőségnek, amelyet Moszkva arra használt fel, hogy Irán felé közvetítse a visszafogottság szükségességét.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 227 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. augusztus 08. 08:35 Szerkesztve
Az a helyzet, hogy bármennyire démonizálták Putyint, józanul nézve látható, hogy teljesen reálpolitikus az ürge.
SpaniferRoland
2024. augusztus 08. 07:18
A háttérben a csávónak kitörött a nyaka
Batman007
2024. augusztus 07. 11:54
Ez is a visszafogottságot segíti elő: "Colin Powell leaked emails: Israel has '200 nukes all pointed at Iran', former US secretary of state says" ( Independent 2016 )
atuttiavanti
2024. augusztus 07. 05:53
Titus császár nyomában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!