Irán felkészül: mobil rakétaindító egységeket csoportosít az ország nyugati részébe

2024. augusztus 06. 10:24

Egy amerikai kutatóintézet szerint ez annak a jele, hogy Teherán készen áll az Izrael elleni támadásra.

2024. augusztus 06. 10:24
Missiles against the background of the Iranian flag

Nyitókép: Anton Petrus/Getty Images 

Az elmúlt napokban az Egyesült Államok rakétaindítók mozgását észlelte Iránban, ami egy esetleges támadásra való felkészültséget jelez – közölték amerikai tisztviselők hétfőn a The Wall Street Journal című napilapnak – a The Jerusalem Post.

Ezt is ajánljuk a témában

Jön a háború?

A végsőkig fokozódik az Irán és Izrael közötti feszültség: a Hezbollah már indított egy kisebb támadást, sok izraeli pedig maga csapna oda.

A kutatóintézet által a hét elején közzétett jelentés szerint Irán Izrael elleni potenciális támadásához a Nyugat-Iránból indított drónok mellett várhatóan ballisztikus és cirkálórakétákat is bevetnek. 

A kutatóintézet lehetséges kilövőhelyet sorolt fel, amelyeket az Iráni Forradalmi Gárda (IRGC) és az iráni hadsereg használhat egy esetleges támadás esetén, köztük Tabriz, Kermanshah, Khorramabad és Dezful. 

A kilövéseket a kutatótintézet szerint várhatóan mobil hordozórakéták segítségével hajtják végre a földalatti bázisok melletti nyílt területekről. 

 

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. augusztus 06. 21:18
Még csak ezután lesz háború? Akkor ezek szerint tegnap hazudott a Mandiner.
diodoro3
2024. augusztus 06. 15:09
Ukrajnára már nem is figyel senki?
Pelso j.
2024. augusztus 06. 15:08
Iránnak mi oka az arcoskodásra? A hatalmi elit helyzete stabil, az olaj exportból dől a pénz. Ennyire komoly lenne az orsz befolyás?
bszakonyi
2024. augusztus 06. 14:41
Csak szólok,hogy a románok és a lengyelek az iráni rakéták ellen telepítettek "védelmi" rakétákat. Minek a nyugati határra vinni azokat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!