Botrány Londonban: Liz Truss ex-miniszterelnök példátlan szituációba keveredett

2024. augusztus 02. 22:20

Ráadásul a sajtó egyik képviselője volt a történet másik kulcsszereplője.

2024. augusztus 02. 22:20
null

Nyitókép forrása: A Tom Reagan’s Hat TikTok-oldala

Egy váratlan és kellemetlen incidens történt a brit közszolgálati tévé élő közvetítése során: a helyszínen tudósító riporter annak ellenére sem ismerte fel Liz Truss ex-miniszterelnököt, hogy egy karnyújtásnyi távolságra volt tőle. Az ITV, hivatalos nevén Channel 3 riportere a skót olajmilliomos, James Hay fogadási tippjeiről kérdezősködött egy lóversenyfutam közvetítésén, majd anélkül, hogy észrevette volna az ország volt miniszterelnökét, tovább állt – írta meg a Politico.

Liz Truss a brit történelem legrövidebb ideig hivatalban lévő miniszterelnöke volt, mindössze negyvenöt napig töltötte be a posztot, ami alatt szinte piaci összeomlással felérő válság rázta meg az Egyesült Királyság gazdaságát. A riporteri baklövést a verseny egyik kommentátora vette észre, majd egy humoros kommentár keretében megjegyezte:

Ez Liz Truss volt, nem? Ez a piac bármelyik percben összeomolhat.”

A lap szerint az esemény emlékeztetett arra a turbulens időszakra, amikor Truss rövid miniszterelnöksége alatt a piacok instabilitása okozott komoly gazdasági problémákat az országnak.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tetx
2024. augusztus 04. 03:41
Dobáljatok meg salátával, de én se ismerném fel.
Dunhill67
2024. augusztus 03. 12:29
a "nem vették észre" és a "nem akarták észrevenni" között azért van némi különbség:)
Dr Bubo
2024. augusztus 03. 11:02
Nem értem, mi ebben a baklövés? Ki szeret beszélgetni egy buta és csúnya nővel?
atti64
2024. augusztus 03. 09:45
IDIOTÁK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!