Biztosra vehetjük, hogy a terrormerényletek Európában és az Egyesült Államokban újra fognak kezdődni

2024. augusztus 08. 11:23

Nem lesznek tárgyalások, nem lesz béke. Az elkövetkező évtizedekre az egész térség lángolni fog.

2024. augusztus 08. 11:23
Jászberényi Sándor
Jászberényi Sándor
Facebook

Nyitókép: MUSTAFA HASSONA / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP

„A Hamász Haníja halála után megválasztotta vezetőjének Jahja Szinvárt. Ez egy éles törés a Hamász eddigi politikájában: úgy tűnik, hogy a kormányzási szándék (igazgattak egy hárommiliós területet) illetve a politikai szárny is háttérbe szorul az iszlamista mozgalomban. Helyette jön a keményvonalas dzsihád.

Szinvár találta ki a túszejtést, az ő elképzelései alapján rabolták el az izraeli Gilád Sálitot annak idején, és ő tervezte meg a betörést Izraelbe október 7.-én, amiben meghalt 1200 ember.

Szinvár, ha fogalmazhatunk úgy, a szélsőségesekhez tartozik a Hamászon belül is: évekig a szervezet belső elhárításának a vezetője volt, tehát ő végezte ki a kollaboránsnak tartott palesztinokat, de ő tartatta be az 'erkölcsöt' is a Gázai övezetben.

Évtizedekig volt izraeli börtönben, ahol kitalálta a túszejtést, mint stratégiát. Ez működött is: Izrael rengeteg palesztin adott a börtönökből a túszokért cserébe. Ő is egy ilyen keretében szabadult.

Szinvár jelenleg is a Gázai övezetben van, legalábbis Naszrallah, a Hezbollah vezetője így üdvözölte.

Azzal, hogy ő lett a Hamász vezetője, biztosra vehetjük, hogy a terrormerényletek Európában és az Egyesült Államokban újra fognak kezdődni - hiszen feltétlen szövetségesei vagyunk Izrael államnak, így kiterjesztődik ránk a dzsihád.

Az is biztosra vehető, hogy az elmúlt hónapokban politikailag megerősödött Hamász egy ilyen vezetővel mindent el fog követni, hogy kirobbanjon a harmadik intifáda Izrael/Palesztina minden területén.

Nem lesznek tárgyalások, nem lesz béke. Az elkövetkező évtizedekre az egész térség lángolni fog.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
materialista
2024. augusztus 11. 10:28
Az új Hamasz vezető :Jahja esz-Szinvár életútja: Két izraeli katonát és négy palesztint rabolt el és gyilkolt meg 1989-ben, mert kollaboránsnak tekintette őket. Izrael ezt követően négy életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte, amelyből 22 évet töltött le, és 2011-ben szabadult, 1026 másik személlyel együtt, egy izraeli fogolycsere-akció során. HÜLYE,BAROM IZRAEL ! Marwan Barghoutit, aki egykor Jasszer Arafat legerősebb politikai riválisa volt, 20 éve tartja fogságban Izrael. Az egykori terrorszervező a zsidó állam erőszakos megdöntésének máig legbefolyásosabb hirdetője a börtönfalak mögül is. Ilyen kemény az izraeli börtönélet ?
zabszem
2024. augusztus 09. 09:08
Cassi: Elég távol vagyunk. Nem támogatunk fegyverrel senkit. Ennyi. Maradjon is így... Hogy nem ítélünk el szavakban, durván senkit, az nem baj. Mivel lennénk előbbre, ha azt mondanánk nagy hanggal, hogy fúj csúnya Izrael, fúj csúnya Oroszország, fúj csúnya Irán?
Cassi
2024. augusztus 09. 06:08
"hiszen feltétlen szövetségesei vagyunk Izrael államnak" Ami elég nagy ostobaság magyar részről. Sem az oroszokkal, sem a zsidókkal nem kellett volna ilyen szintre jutnunk, mindkét esetben inkább a biztonságos távolságtartásra kellett volna rámennünk. Orbán nem kap semmit sem egyiküktől sem, viszont belerántanak minket a saját sötét ügyeikbe.
EX_Terminator
2024. augusztus 08. 23:08
ELTAKARODNAK VAGY MEGDÖGELENK! ÉS AZ FOG LEGELŐSZÖR MEGGEBEDNI AKI RÁ AKAR MINKET VENNI HOGY EZEKET MEGTŰRJÜK. VÉGE!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!