Az október 7-i terrortámadás kitervelője lesz a Hamász új vezetője

2024. augusztus 06. 22:04

Iszmail Haníje meggyilkolása volt szükség új vezetőt választani.

2024. augusztus 06. 22:04
Rally To Mark Al-Quds Day In Gaza

Nyitókép: MAJDI FATHI / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Jahja esz-Szinvár lesz a Hamász politikai vezetője Iszmail Hanije meggyilkolása után, derült ki a Hamász közléséből – írja a The Times of Israel. Ahogy arról beszámoltunk, Teheránban merényletben megölték Iszmail Hanijét, a gázai iszlamista Hamász terrorszervezet politikai vezetőjét órákkal azután, hogy részt vett az iráni elnök eskütételi ceremóniáján. A Hamász Izraelt vádolja. Kedd reggel azt is megírtuk, hogy tovább folyik a várakozás Irán bejelentett válaszcsapására Izrael ellen, amellyel Iszmail Hanije teheráni rezidenciáján történt kiiktatását kívánja a perzsa állam megbosszulni.

Esz-Szinvár öt éve a Hamász katonai apparátusának vezetője a Gázai övezetben, és a feltételezések szerint kulcsszerepet játszott az Izrael elleni, október 7-i terrortámadás megszervezésében.

A terrorista Izrael kiemelt célpontja, jelenleg is Gázában bujkál. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Patika
2024. augusztus 12. 03:10
Iszmail Haníje meggyilkolása volt szükség új vezetőt választani. ---- ki érti ezt?
materialista
2024. augusztus 11. 09:30
Két izraeli katonát és négy palesztint rabolt el és gyilkolt meg 1989-ben, mert kollaboránsnak tekintette őket. Izrael ezt követően négy életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte, amelyből 22 évet töltött le, és 2011-ben szabadult, 1026 másik személlyel együtt, egy izraeli fogolycsere-akció során. HÜLYE,BAROM IZRAEL !
Intruder
2024. augusztus 07. 05:43
A következő halott. Isten legyen Izraellel!
rockercicc
2024. augusztus 07. 02:11
Remélem ezt a fasszopó gyökeret is hamar megdöglesztik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!