Bevallotta a német szociáldemokrata politikus: Németország helyett Ukrajnát kell támogatni

2024. augusztus 25. 11:33

Michael Roth meglátása szerint Németországnak az a legfontosabb érdeke, hogy támogassa Ukrajnát.

2024. augusztus 25. 11:33
Olaf Scholz

A nyitókép illusztráció. Fotó: HALIL SAGIRKAYA/Anadolu via AFP

A nyugaton befagyasztott orosz állami vagyonból Ukrajnát kell támogatni, nem pedig Németországot – írta a Die Welt hasábjain Michael Roth.

A német szociáldemokrata politikus vendégkommentárjában világossá tette, hogy a német koalíció éppen akkor folytat jelentéktelen vitát a Kijevnek nyújtott anyagi támogatással kapcsolatban, amikor az éppen sikert arat Kurszknál. Meglátása szerint a sikernek akár az is lehet a következménye, hogy tárgyalóasztalhoz kényszerítik Vlagyimir Putyint.

Ezt is ajánljuk a témában

A helyzettel kapcsolatban a Frankfurter Allgemeine Zeitung korábban úgy fogalmazott, hogy egyáltalán nem garantált Ukrajna támogatása. A lap szerint ugyanis Magyarország és Szlovákia nem ért mindenben egyet az Európai Unióval,

így ha ezen két ország bármikor is élne a vétójogával, akkor akár az egész támogatási rendszernek vége lenne.

Michael Roth meglátása szerint azonban Németországnak az a legfontosabb érdeke, hogy támogassa Ukrajnát, mert abban az esetben, ha a megtámadott ország vereséget szenved, akkor nagy veszélybe kerülhet egész Európa biztonsága és stabilitása.

 ***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nzoltan-818
2024. augusztus 26. 13:33 Szerkesztve
Talán mindenki számára jobb lenne, ha a német szociáldemokrata politikus Michael Roth költözne Ukrajnába és ott kedvére támogathatná az ukránokat személyesen, a németek pedig támogassák a saját hazájukat Ukrajna helyett. Ezek a balosok, szocialisták, liberálisok, zöldek stb. mindig a sajátjaikat, a hazájukat árulják el.
Martell 2
2024. augusztus 25. 22:29
Mocskos hazaáruló, USA csicska.
fater0921
2024. augusztus 25. 20:35
Nyilvánosan kivégezni a baromállatot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Syr Wullam
2024. augusztus 25. 19:49
"Bevallotta a német szociáldemokrata politikus: Németország helyett Ukrajnát kell támogatni" vs. "A nyugaton befagyasztott orosz állami vagyonból Ukrajnát kell támogatni, nem pedig Németországot – írta a Die Welt hasábjain Michael Roth." Que? 🤔
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!