Betört Párizsba a Patrióták Európáért csoportja

2024. augusztus 27. 10:35

Kérdés, hogy a házigazda mennyire fog ennek örülni.

2024. augusztus 27. 10:35
null

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Mint ismert, új tömörülés jelent meg az európai politikai térképen Patrióták Európáért néven, melynek részét képezi (a teljesség igénye nélkül) a Fidesz, az osztrák FPÖ, a cseh ANO, a spanyol Vox, és azóta több csatlakozó is. 

Most az is kiderült a Politico hírleveléből, hogy a Patrióták Európáért csoport központi székhelye Párizsban lesz, a Boulevard Haussmannon.

Ez egyébként a Marine Le Pen nevével fémjelzett Identitás és Demokrácia nevű EP-képviselőcsoport székhelye volt, az EP-formáció azonban 2024 júliusában formálisan megszűnt, amikor tagjai átültek a Patrióták Európáért soraiba. A brüsszeli lap hozzáteszi: a párt alapszabályát, melyet augusztus elején tettek közzé, még vizsgálja a Európai Politikai Pártok és Európai Politikai Alapítványok Hatósága.

 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. augusztus 27. 13:43 Szerkesztve
Bravó! Remélem elég nagy a Patrióták - ?egyre növekvő? - frakciójának. Na de ez mennyivel növeli a bruttó nemzeti jövedelmet? Vagy inkább csökkenti, mint az Európa Tanácsi és Emberi jogi Bírósági tagság? Az ID hagyatékából csak a neve ment kárba, volt tagjai még a karantént is hozták a Patriótáknak. Hány újabb képviselő és párt csatlakozott, a közhírré tett Orbáni remények szerint?
B_kanya
2024. augusztus 27. 13:06
"fitkanyuldozo 2024. augusztus 27. 11:41 Maradjunk annyiba, hoghy a Patriotak Europaert egy GITTEGYLET" Mondjuk több képviselőjük van, mint a romentumos Renewnek, de a kuszafog ettől még pofázik és továbbra is LNG tankercégben volt (volt?) érdekeltsége...
B_kanya
2024. augusztus 27. 12:51
"birozsletaparadicsom 2024. augusztus 27. 11:04 Csak a párizsi kék törpe be ne menjen valahogyan! " Átjutna a Saria-rendőrségen, tezsvírem?
B_kanya
2024. augusztus 27. 12:48
"Ergit 2024. augusztus 27. 11:54 Amint egy kicsit is meglátszik az erejük, még többen csatlakoznak hozzájuk, mert vannak a kivárósok..." Én is erre várok, de sok a jenki csicska az európai politikában, akár készpénzzel, akár csak buksisimogatással...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!