Bejött a trükk: visszaerősödtek a demokraták, miután lecserélték Bident Harrisre

2024. augusztus 29. 19:15

Kiegyenlített Harris és Trump támogatottsága a csatatérállamokban, de van Trumpnak egy titkos fegyvere.

2024. augusztus 29. 19:15
null

Nyitókép: Mandel NGAN / AFP

Friss közvélemény-kutatás látott napvilágot, írta meg a The Hill. Eszerint úgy fest, bejött Kamala Harrisnek a kampányolás, nemcsak egy rakás pénzt sikerült összekalapoznia a különféle adományozóktól (beleértve multimilliárdosokat és a talpasokat is), de sikeresen magához édesgette a választók olyan csoportjait is, akik Joe Biden szereplését látva eddig valószínűleg távol maradtak mindkét jelölttől.

Ezt is ajánljuk a témában

A Hill szerint különösen érzékeny helyeken tűnik úgy, hogy Harris felzárkózott: jelesül mind a hét úgynevezett csatatérállamban, vagy magyarosabban: billegő körzetben tényező lett.

Az Emerson College Polling és a The Hill felmérése szerint

  • Harris megelőzi Trumpot Georgiában (49 százalékos támogatottsággal a republikánus elnökjelölt 48-ával szemben),
  • Michiganben (50 százalék Harris, 47 százalék Trump),
  • és Nevadában (49 versus 48 százalék).

Trump ugyanakkor előzi Harrist

  • Arizonában (50-47 százalék),
  • Észak-Karolinában (49-48 százalék),
  • és Wisconsinban (49-48 százalék).

Pennsylvaniában pedig mindkettejük támogatottsága 48-48 százalék.

Mivel mindez hibahatáron belül esik, a verseny lényegében döntetlen a billegő államokban – állapítja meg a Hill, és ki is mondatja az Emerson College Polling ügyvezető igazgatójával: „a verseny Kamala Harris és Donald Trump között továbbra is szoros, minden egyes államban hibahatárán belül van a különbség” – véli Spencer Kimball.

Emellett a független szavazók körében is népszerűbb Harris, mint Trump, méghozzá a hét államból hatban; az egyetlen kivétel Nevada. A nők körében is népszerűbb a demokrata alelnök, és a 30 alattiak körében is, igaz, ehhez elég sokat tettek a különféle generációs médiumok megszerzésével Soros Györgyék pénzén.

Ezt is ajánljuk a témában

Ugyanakkor Trump mind a hét államban a férfiak körében népszerűbb, ami Kimball szerint a 2020-as választási számokat idézi, sőt, kicsit még jobbak is a volt elnök számára.

A közvélemény-kutatás azt mutatja, hogy a demokratáknak sikerült felzárkózniuk, még az olyan államokban is, mint Michigan.

A Decision Desk HQ által készített országos felmérések összesítése azt mutatja, hogy Harris nagyjából 50-45% arányban vezethet Trumppal szemben, ami szintén nem megnyugtató a demokratáknak. Akik nem dőlhetnek nyugodtan hátra Harris sikeres beszédei után, ugyanis hamarosan interjút kell vállalnia a sajtó elől ügyesen kitérő jelöltnek, amitől láthatóan maga a CNN is fázik kissé.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wolfram004
2024. augusztus 29. 22:49
Jó lenne, ha Putyin a háttérben elkezdené tolni Kamalát. Aztán lebukna.
Wolfram004
2024. augusztus 29. 22:43 Szerkesztve
Milyen érdekes jelenség, hogy midenki tudja, hogy ez a nő már rég szénné égette magát és még Bidennél is ostobább, mégis új lenndületet adott a kampánynak. Jól mutatja, hogy Amerikában nem elnököt választanak, hanem brandet. A "D" brand új modellje, bár minden paraméterében gyengébb, mint a konkurens "R" márka piacvezető terméke, mégis tematikát tud adni egy új, friss kommunikációs kampánynak. Jól megfogalmazott termékelőnyök, megvásárolt (kitenyésztett) sztárok serege, új megvilágításban befotózott vágykeltő reklámok. Ki tudna ellenállni egy ilyennek? :DDD Egyetlen cél lebeg az választók szeme előtt, hogy bár tudják, hogy Vitéz János csak egy kesztyűbáb, jól csapjon oda a tepsivel az álnok ördög szarvai közé. Még az sem baj, ha a nézőtérről teszi valaki.
skywalker-bp
2024. augusztus 29. 22:20
Sokan kérdeztek a programunk felől, hát íme: El kell takarítani a Fideszt ,ez a program! Hajrá hajrá Árad a Tisza huhuhuhuhu Bel és külpolitikában nem vagyunk jártasak, de mivel Európa részesei vagyunk , nem úgy mint a Fidesz, így természetesen Ukrajna 100% támogatása a terv! Illegális migráció nem lesz, regisztrálunk mindenkit, tehát legális bevándorlásról lehet kizárólag beszélni a propagandával szemben. LMBTQ nyomulás alatt nem tudom mit értesz, de Lady Dömpert meg fogjuk tenni oktatásügyi miniszterré. Egyéb kérdés? Áradunk!!!!!
Palatin
2024. augusztus 29. 22:12
Trump azt mondta: "Ha Jézus számolná a szavazatokat, akkor gyöznék." Ebben van egy mély igazság. Már Sztálin is megmondta, hogy nem az számít, hogyan szavaznak az emberek, hanem az, hogy ki számolja a szavazatokat. Az USA-ban biztosan nem Jézus fogja számolni, úgyhogy minden lehetséges. A CIA-nak most az okoz egy kis fejtörést, hogy Kamalát elfogadják-e az amerikaiak, nem lesz-e gubanc belöle. A csaj ugyanis annyira alkalmatlan, hogy Biden hozzá képest egy Georg Washington.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!