Mindeddig bujkált az újságírók elől, most nagyinterjúval növelné választási esélyeit Kamala Harris

2024. augusztus 29. 18:32

Először adna interjút az elnökjelöltsége óta a demokrata politikus, a CNN szerint hiányzik belőle a rutin.

2024. augusztus 29. 18:32
null

Nyitókép: Stephanie Scarbrough / POOL / AFP

***

Szinte kézzel tapintható, mennyire izgulnak a mainstream médiumoknál Kamala Harris első interjúja miatt, amit csütörtökön ad a CNN-nek. Az interjú tényéről maga a médium adott hírt.

Ismert: Harris, mióta elnökjelölt lett, nem adott valódi interjút – igaz, egyesek szerint ezt nagyon is jól tette, mert mindenhol csak a vele szimpatizáló tömegekkel találkozva be tudta hergelni a választókat egy hiperoptimista flowba, amire nézőpontokat ütköztetve vagy spontán, nem előre egyeztetett kérdésekre válaszolva valószínűleg képtelen lett volna.

Sajtótájékoztatót sem tartott, a demokrata jelöltállító gyűlésen a hagyományosan újságíróknak fenntartott helyeket baráti influenszereknek osztották ki. 

S az is érezhető, hogy a Donald Trumppal várható vita kapcsán is igyekeznek minden előnyt megszerezni a demokrata elnökjelöltnek.

Ezt is ajánljuk a témában

Bizonyára az is visszatartotta ettől, hogy jelölt-elődje, Joe Biden jelenlegi elnök csúfosan leszerepelt a vele szemben egyáltalán nem ellenséges közegben, s nyilván igyekezett elterelni a figyelmet a spontán beszélgetések alkalmával elő-előbukkanó hebegéséről is.

Ezt is ajánljuk a témában

Talán éppen ezért ír a CNN is úgy egy egyszerű interjúról, mintha az „Kamala Harris alelnök elnökjelöltségének következő próbatétele” lenne.

Mert hát ez, mint írják, „esély arra is, hogy az új jelölt bemutassa a kontrasztot Donald Trump republikánus jelölttel szemben, kapcsolatba kerüljön a bizonytalan szavazókkal”, és saját programját ismertethesse.

Harris a CNN főműsoridejében alelnökjelöltje, Tim Walz mellett szerepel majd a helyi idő szerint este 9 órakor sugárzott, élő műsorban (vagyis magyar idő szerint hajnali négy órakor). Az interjú, mint írja az orgánum, a kampány legfontosabb fejezete a múlt heti chicagói demokrata kongresszus és a szeptember 10-i philadelphiai elnökválasztási vita között.

Az amerikai hírtelevízió sem bízza a véletlenre a dolgot, a kérdező riporter nem más lesz, mint a csatorna egyik alapítója, Dana Bash.

Mint hozzáteszik: azzal, hogy korábban nem vállalt nagyobb interjút, Kamala Harris komoly támadási felületet adott Donald Trumpnak, noha valóban sikerült tömegeket mobilizálnia „gyújtó hatású” beszédeivel.

Sűrűn beszélt arról. mit akar tenni elnökként – a gazdasági terhek enyhítésétől az ingatlanipar fellendítésén át a 21. századi geopolitikai verseny megnyeréséig Kína ellen – sorolja az orgánum – azonban ennél pontosabban ezeket nem fogalmazta meg, és a finanszírozásuk is kérdéses maradt.

Ezt is ajánljuk a témában

Közben Harris maga is populista fordulatot hajtott végre, például célkeresztjébe vette az elszálló élelmiszerárakat.

Az aggodalom érzékelhető: a CNN megjegyzi, ügyészként és szenátorként Harris inkább a kérdező, mint a válaszadó oldalán ült, s 

hiányzik belőle az a több évtizedes politikai tapasztalat, amely például a demokraták egykori jelöltjét, Hillary Clintont segítette abban, hogy az interjúkat politikai szemináriumokká változtassa”.

És – csak hogy egy kis Trump-ekézés is legyen az írásban – hozzáteszik: „Trumppal ellentétben ő nem árasztja el a kérdezőket hazugságok, felháborító kijelentések áradatával”, amivel el lehet terelni a figyelmet a valódi mondanivalóról. A republikánusok pedig abban bíznak, hogy Harris nem bírja majd a nyomást, amit egy tévéinterjú jelent.

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2024. augusztus 29. 21:31
Biden hebegett, ez a kanca meg vihog. Ebből is látszik, hogy a woke nem normálisoknak való
Oldalkosár
2024. augusztus 29. 20:48
Ne nagyinterjút adjál előzetesen megbeszélt kérdésekkel és előre megírt válaszokkal, hanem álljál ki Trumppal vitázni! Akkor látja majd a választópolgár, hogy a deep state kirakatmajmaként egy igazi retardált vagy!
alfonzo
2024. augusztus 29. 20:26
újfent. ok nélkül idétlenül vihog a picsa. elnöknek jó lesz
skywalker-bp
2024. augusztus 29. 20:21
Sokan kérdeztek a programunk felől, hát íme: El kell takarítani a Fideszt ,ez a program! Hajrá hajrá Árad a Tisza huhuhuhuhu Bel és külpolitikában nem vagyunk jártasak, de mivel Európa részesei vagyunk , nem úgy mint a Fidesz, így természetesen Ukrajna 100% támogatása a terv! Illegális migráció nem lesz, regisztrálunk mindenkit, tehát legális bevándorlásról lehet kizárólag beszélni a propagandával szemben. LMBTQ nyomulás alatt nem tudom mit értesz, de Lady Dömpert meg fogjuk tenni oktatásügyi miniszterré. Egyéb kérdés? Áradunk!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!