Minden napom egy kognitív teszt – mondta egy „felhozó-interjúban” Biden (VIDEÓ)

2024. július 07. 11:06

Exkluzív interjút adott az amerikai elnök George Stephanopoulosnak, az ABC News riporterének.

2024. július 07. 11:06
null

Nyitókép: képernyőfelvétel a műsorból / Youtube

 

Joe Biden amerikai elnök a George Stephanopoulos-szal készült interjújában az elmúlt hónapok nehézségeiről és a jövőbeli terveiről beszélt. 

A beszélgetés során Biden elismerte, hogy a legutóbbi vitában rosszul szerepelt,

de hangsúlyozta, hogy ez egy egyszeri eset volt, és nem utal komoly egészségügyi problémára. Biden kimerült volt a vita idején, amit egy súlyos megfázás okozott, de szerinte ez nem befolyásolja az elnöki munkáját hosszú távon.

Stephanopoulos rákérdezett a Bidenről szóló jelentésekre, amelyek szerint egyre gyakoribbak és aggasztóbbak a „kihagyásai”. Biden elutasította ezeket az állításokat, és kiemelte, hogy továbbra is sikeres eredményeket ért el, például a közel-keleti béketerv és a NATO bővítése terén. Hangsúlyozta, hogy a munkája és eredményei változatlanok maradtak.

Ezt is ajánljuk a témában

Az interjúban szó esett Biden fizikai és szellemi állapotáról is. Biden elmondta, hogy rendszeres orvosi vizsgálatokon vesz részt, és nincsenek komoly problémái. Stephanopoulos felvetette, hogy Biden 

hajlandó lenne-e független orvosi vizsgálatot végeztetni és annak eredményeit nyilvánosságra hozni, amit Biden elutasított,

mondván, hogy már most is rendszeres értékelések alatt áll.

Az amerikai elnök hangsúlyozta, hogy a jövőbeli tervei között szerepel az adórendszer átalakítása, az egészségügyi ellátás kiterjesztése és az idősgondozás biztosítása. Optimistán tekint a jövőbe, és úgy véli, hogy Amerika számos lehetőség küszöbén áll. Hangsúlyozta, hogy a középosztály támogatása és az ország egyesítése továbbra is kiemelt céljai között szerepel.

Ezt is ajánljuk a témában

Az interjú végén Biden arról beszélt, hogy továbbra is képesnek érzi magát a következő négy év szolgálatára. Stephanopoulos felvetette, hogy Biden visszalépne-e, ha megbizonyosodna arról, hogy nem tudná legyőzni Donald Trumpot, de 

Biden határozottan kijelentette, hogy úgy érzi, ő a legalkalmasabb jelölt a feladatra. 

A Demokraták jelöltje szerint a választások tétje nagy, és elkötelezett amellett, hogy folytassa munkáját az ország érdekében.

Biden kifejtette, hogy nem hisz a közvélemény-kutatásoknak, amelyek szerint lemaradásban van, és úgy véli, hogy az igazi döntést a választók hozzák meg. Hangsúlyozta, hogy a karakter és az elnöki tisztség méltósága kulcsfontosságú a jövőbeli sikerekhez.

Ezt is ajánljuk a témában

Az interjú során Biden védelmébe vette eddigi teljesítményét és elért eredményeit, valamint kitartott amellett, hogy képes további négy évig szolgálni az országot. Véleménye szerint az elnöki munka karaktert és elkötelezettséget igényel, amit ő továbbra is biztosítani tud. 

 

A teljes videó angol nyelven itt nézhető meg:

 

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2024. július 07. 21:20
És mik a napi eredmények?
bluszkaj-2
2024. július 07. 18:15
Az “elnöki tisztség méltóságát” akarja még négy évig őrizgetni…. No comment…
Patika
2024. július 07. 18:06
Gondolom ilyen kérdésre ad napnta jó választ.: ? mit jelent az, hogy nem tudom? Joe.: Nem tudom. Vv.: hibátlan a válasz elnök úr!
konfucius
2024. július 07. 14:41
És minden nap elhasalsz a teszten, egyre durvábban. Ezt persze már nem tetted hozzá. Mert elfelejtetted, biztos azért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!