Furcsa vitafeltételek: a demokraták szeretnék, ha Harris Trump szavába vághatna és puskázhatna

2024. augusztus 26. 22:11

Nem elégedett a Harris-kampány azon vitafeltételekkel, amelyek mellett a múltkor győzött Trump.

2024. augusztus 26. 22:11
null

Nyitókép: Patrick T. Fallon and ROBERTO SCHMIDT / AFP

Nagy vita bontakozott ki az Egyesült Államok két esélyes elnökjelöltje, a demokrata Kamala Harris alelnök és a republikánus Donald Trump exelnök kampánystábjai között a következő, szeptember 10-én esedékes elnökjelölti vita szabályai kapcsán – értesült a CNN. Az amerikai tévécsatorna és hírportál információi szerint a Trump-kampány azt szeretné, ha az ABC által rendezendő vitán is ugyanazok a szabályok lennének érvényesek, mint az előzőn, azaz a jelöltek mikrofonjai csak akkor lennének bekapcsolva, hogyha ők beszélnek.

Harrisék viszont változtatnának: azt szeretnék, ha az egész vita alatt be lenne kapcsolva mindkét mikrofon.

Brian Fallon, a Harris-kampány egyik vezető kommunikációs tanácsadója szerint Trumpék azért nem akarnak bekapcsolt mikrofonok mellett vitatkozni, mert „Trump idomárjai jobban szeretik a lenémított mikrofont, hiszen nem gondolják, hogy a jelöltjük magától is képes volna 90 percen át elnöki módon viselkedni”. Hozzátette: „Azt gyanítjuk, hogy Trump csapata nem is értesítette a főnököt erről a vitáról,

mert túl kínos lenne bevallani, hogy nem gondolják, hogy képes volna tartania magát Harris alelnökkel szemben némítógomb használata nélkül”.

Trump vezető tanácsadója, Jason Miller válaszul jelezte: „A Harris-tábor azután, hogy a CNN szabályait elfogadták, már ültetett vitát akart jegyzetekkel és nyitóbeszédekkel. Megmondtuk, hogy a megbeszélt szabályokban nem lehet változtatás. Ha Kamala Harris nem elég okos ahhoz, hogy el tudja ismételni azokat a gondolatokat, amelyeket az idomárjai szerint meg kellene tanulnia, az az ő problémájuk.” Jelezte azt is, hogy „ez egy mintázatnak tűnik már a Harris-kampány számára:

nem engedik Harrist interjúra, nem engedik sajtótájékoztatót tartani, és most puskát akarnak adni neki a vitához is”.

Hétfőn aztán Trump elnök is nyilatkozott az ügyben, és nyitottságot jelzett a bekapcsolt mikrofonok kapcsán. „Ugyanazokat a szabályokat fogadtuk el, nem tudom, nekem mindegy, valószínűleg inkább akarnám, hogy legyen bekapcsolva, de a megállapodás az volt, hogy legyen úgy, ahogy múltkor volt” – nyilatkozta. Azt ugyanakkor kétségbe vonta, hogy az ABC vitáján egyáltalán megjelenik majd. A Harris-kampány a Trump-nyilatkozatot követően jelezte, hogy ezzel a vita szerintük „megoldódott”.

 

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2024. augusztus 28. 10:25
a zsidó Rosenthal 1970 körül... “Az elmúlt három évtized alatt senkinek sem sikerült politikai hatalomra jutni a zsidók jóváhagyása nélkül. Az amerikaiak 1932 óta nem választottak maguknak való elnököt; Roosevelt a mi emberünk volt, Roosevelt óta minden elnök a mi emberünk.” de amelyik nem, azt lelőjük..
angeleye
2024. augusztus 27. 14:38
Csak a demokrata szavazókat nem értem. Valószínű egyivásúak a selyemmajom szavazóival.
Reszelő Aladár
2024. augusztus 27. 12:29
Trump legnagyobb esélye, hogy egy ilyen vitán elegánsan, de magabiztosan két vállra tudja fektetni Kamalát. Ha képes csak kulturált hangnemben, tényekre alapozva, higgadtan artikulálni a programját és felhívni az ellenfele hiányosságaira a figyelment, akkor Kamala nagy gondban lesz az urnáknál. Összeségében ha Trump okosabb, akkor megint elnök lehet.
zakar zoltán béla
2024. augusztus 27. 09:16
SZusa gyemokraczilya
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!