„B*sszák meg a reakciósok” – üzeni Párizs polgármestere az olimpiai megnyitó kritikusainak

2024. augusztus 06. 17:22

A Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal ellentétben Anne Hidalgo közel sem volt diplomatikus.

2024. augusztus 06. 17:22
null

Nyitókép: Képernyőkép / Mandiner.hu

Vallási és politikai tisztségviselők adtak hangot felháborodásuknak a 2024-es párizsi olimpia megnyitóünnepségére reagálva, amire a Nemzetközi Olimpiai Bizottság a diplomatikusan reagált, és bocsánatot kért mindenkitől, akit esetleg megsértettek. Anne Hidalgo, Párizs polgármestere ezzel szemben a Le Monde-nak adott, kedden megjelent interjújábanazt mondta: 

Basszák meg a reakciósok, basszák meg a szélsőjobboldaliak, basszák meg mindazok, akik a mindenki mindenki elleni háborúba akarnak zárni minket”

– adta hírül a Politico

A közel négyórás ceremóniát övező harag leginkább arra a ”művészeti” szegmensre irányult, amelyben táncosok és drag queenek egy csoportja szerepelt egy olyan jelenetben, amelyet Leonardo Da Vinci Utolsó vacsora című művével lehetett párhuzamba állítani. Keresztény csoportok és konzervatív vezetők világszerte – köztük Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Donald Trump volt amerikai elnök – ízléstelennek és istenkáromlónak minősítették a megnyitó ünnepséget. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 229 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2024. augusztus 11. 14:32 Szerkesztve
Mocskos ez a polgármesternő, akárcsak a Szajnája. Érdekes, hogy amire a legjobban büszkének kellene lenniük, Lourdra a Lourdi Szűz Anyára, Szent Bernadettre, vagy a Ciszter rend alapítójára, Clairvaux-i Szent Bernátra, őket meg sem említik. Na erre varrjatok gombot franciák!
catalina11
2024. augusztus 07. 22:20
ptiszai 2024. augusztus 07. 16:12 Nem a polgármester mondata durva, hanem az, hogy az állítólagos keresztények kiakadtak attól, hogy egy műsor láttán nekik ellenszenves az aki más, mint az ő bigott életük szereplői! " hát tudja van ilyen, de maga bizonyára nem keresztény....ahogy az olimpiai megnyitó főrendezője Thomas Joll és szépségkirálynő Barbara Butch sem. Ők ugyanis zsidók, az ő érzékenységük felettébb szelektív. Ha ők röhögnek ki másokat, az humor, ha őket röhögik ki az antiszemitizmus. Csak úgy mellékesen jegyzem meg, hogy micsoda cirkuszt csaptak a megszállási emlékmű szobra miatt.
ptiszai
2024. augusztus 07. 16:12
Nem a polgármester mondata durva, hanem az, hogy az állítólagos keresztények kiakadtak attól, hogy egy műsor láttán nekik ellenszenves az aki más, mint az ő bigott életük szereplői! Csak azt nem tudom, hogyan nevezhetik magukat kereszténynek, ha még Jézus parancsolatait és tanításait sem fogadták be a szívükbe?! Kezdjük mondjuk a második legfontosabbal: "Szeresd felebarátodat, mint magadat!" (Máté 22:37-39)
zatoicsi
2024. augusztus 07. 07:44
basszad meg te, te büdös francos rossebbes francia köcsög buzi állat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!