Újabb edzést kellett törölni a Szajna mocskos vize miatt

2024. augusztus 06. 17:12

Túl magas magas annak az Enterococcus baktériumnak a szintje, ami azt jelzi, hogy ember ürülék mosódhatott be a folyóba.

2024. augusztus 06. 17:12
null

Nyitókép: Kazunori Hirachi / Yomiuri / AFP

Úgy tűnik, továbbra sincs megoldás a Szajna körüli hercehurcára. Ismeretes: többször is érkeztek hírek a párizsi olimpiai játékok alatt arról, hogy a víz egész egyszerűen túl szennyezett, nem lehet benne se versenyszámokat, se edzéseket tartani. Ennek megfelelően most a hosszútávúszók keddi edzését is törölték az Independent beszámolója szerint, az Enterococcus baktérium szintje ugyanis túl magas a vízben.

Magyarul annyi emberi ürülék mosódott bele a folyóba, hogy inkább bele se engedik az olimpikonokat. 

„A vízminőségi vizsgálat kimutatta, hogy az E. coli szintje 326 és 517 között volt (ami a jó és a nagyon jó szintje között van) a négy gyűjtőponton augusztus 5-én reggel 5 és reggel 6 óra között. Az Enterococcusok szintje azonban meghaladta a World Aquatics maximális küszöbértékét a reggeli felülvizsgálat során. A legutóbbi Enterococcus-minták (augusztus 4-én 12:30 és 13:20 között vették) a World Aquatics által megengedett maximális küszöbértéket meghaladó szintet mutattak” – írta közleményében a nemzetközi szövetség. 

A magyar versenyzők közül Fábián Bettinát, Rasovszky Kristófot és Betlehem Dávidot érinti a probléma, ők érdekeltek a 10 km-es számban, melyeket augusztus 8-án és 9-én rendeznek majd a Szajnában.

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2024. augusztus 06. 23:09
És juszt se viszik át a versenyt az evezőspályára, mert onnan nem látszana a kibaszott Eiffel-torony.
SzaboGeza
2024. augusztus 06. 22:51
SZAROLIMPIA!!!!
SzaboGeza
2024. augusztus 06. 22:36
Miért hajszolják szarba, az úszókat a Francia rendezők???? Ezt a N.O.B. előírta, hogy szarban kell úsznia mindenkinek???
Martell 2
2024. augusztus 06. 19:10
A szaros Szajna méltó jelképe ennek a buzilimpiának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!