Ausztriában alaposan kitervelték a Magyarország elleni provokációt – a reakcióra azonban nem számítottak

2024. augusztus 14. 11:19

Az osztrák liberális lapok továbbra is képtelenek elviselni, hogy sikerrel működik Bécsben a Mathias Corvinus Collegium többségi tulajdonában álló Modul Egyetem.

2024. augusztus 14. 11:19
null

Nyitókép: Modul Egyetem

Magyarország számára hasznos, hogy a Mathias Corvinus Collegium (MCC) és a Modul Egyetem kapcsolatán keresztül látja, hogyan működik egy jó magánegyetem – szögezte le a Der Standard nyomtatott kiadásában megjelent interjúban Karl Wöber, a Modul rektora, az Osztrák Magánegyetemi Konferencia elnöke.

Az elismert oktató hangsúlyozta, az MCC tulajdonosi befolyása ott ér véget a Modulnál, ahol a többi magánegyetem esetében. Az újságíró nem véletlenül hozta fel a témát: az osztrák liberálisok kiakadtak azon, hogy az intézmény az LMBTQ-lobbi ellenére sem tűzte ki a szivárványzászlót.

Theo Anders tovább próbálta provokálni Wöbert, amikor megjegyezte, szerinte Magyarország úgy szabta át a szabályokat, hogy kikényszerítse a CEU elköltözését Budapestről.

Ez csak az ön értelmezése

– vágott vissza a rektor.

Nem ez az első alkalom, hogy a liberális osztrák lapok támadják a Modul Egyetemen keresztül az MCC-t, mert nem látják szívesen a régió legjelentősebb tehetséggondozóját.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2024. augusztus 15. 06:45
Be van szarva a "sógorok" egy libsi-bibsi része attól, hogy nálunk SAJTÓ-, ÉS VÉLEMÉNYSZABADSÁG VAN és netántán náluk is "az" lesz....Hehehehehehe! Sic transit gloria mundi.
Beszélgető
2024. augusztus 15. 05:37
Ausztria tulajdonképpen németország ukrajnája…. Kicsit kilóg itt ott, de alá van szorulva.
smokey-eye
2024. augusztus 14. 22:59 Szerkesztve
" S nyögte Mátyás bús hadát Bécsnek büszke vára " Szokjanak hozzá .
Vata Aripeit
2024. augusztus 14. 19:49
Az osztrákok nem léteznek, ausztria egy vicc. Az elsők közt szünnek meg, még egy kicsit kapaszkodnak a labancok, de felesleges. Az az ország soha nem létezett. Volt az osztrák- magyar monarchia..oszt ennyi. Se gerincük, se nemzetük..hitlerről elhitették, hogy német, beethoven meg osztrák..egyik sem igaz. 2015-ben taxikkal jöttel a " menekültekért". Döljön rájuk az ólajtó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!