Ausztria lebukott: ugyanazt teszi, amit Magyarország, sőt, még emelte is a tétet

2024. augusztus 16. 11:13

Miközben az Európai Unió megpróbál minden üzleti kapcsolatot megszakítani Oroszországgal, Ausztria az ukrajnai háború kirobbanása óta tovább növelte gázimportját.

2024. augusztus 16. 11:13
Everyday life in Vienna

Nyitókép: AFP/Emmanuele Contini

Miközben az Európai Unió azzal a tervvel állt elő, hogy 2027-ig teljesen beszünteti az orosz fosszilis tüzelőanyagok behozatalát, Ausztria a háború kitörése óta 80-ról 98 százalékra növelte az orosz gázimportját – hívta fel a figyelmet a Daily Mail, amely az oroszországi Szudzsa elfoglalásának lehetséges következményeit vizsgálta.

A lap azt írja, hogy eközben Románia és Magyarország gázüzletet kötött Törökországgal, amely Oroszországból importál gázt. Armida van Rij, a londoni Királyi Nemzetközi Ügyek Intézetének tudományos főmunkatársa azt állítja,

a két ország Azerbajdzsánon és Törökországon keresztül mossa tisztára az orosz gázt, hogy megfeleljen a folyamatosan magas európai igényeknek.

Hozzátette azt is, hogy az európai országok számára rendkívül nehéz feladat teljesen diverzifikálni az energiaellátásukat – nos, a Mandiner által megkérdezett szakértő szerint Magyarország energiafüggetlenségét a Kaukázus erősítheti.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 216 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SAWTaylor
2024. augusztus 17. 02:45
Ráadásul a jobb oldalon közlekednek és beszéddel kommunikálnak!
de France
2024. augusztus 16. 18:26
Hol van a Daily Mail cikk errol ?
titi77
2024. augusztus 16. 16:47
árulja el valski? adolf hitler osztrák volt vagy német (költői kéérdés). hol halt meg? nem a natgeo-ra kell hívatkozni? 1millio a válaszért!!
atti64
2024. augusztus 16. 16:13
EUROPÁT NÁCI PATKÁNYOK IRÁNYITJÁK TÖBB MINT 10 ÉVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!PUSZTULJATOK BAZD MEG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!