Atombombával fenyegetőznek az oroszok – Putyin szerint a harmadik világháború nem csak Európát érintené

2024. augusztus 27. 20:51

Az orosz elnök kifejtette, hogy a kiigazításra a nukleáris fegyverek bevetési küszöbének csökkentéséről szóló tárgyalások hátterében kerül sor.

2024. augusztus 27. 20:51
null

Nyitókép: AFP/Gavriil Grigorov

Az orosz hatóságok most tisztázzák a nukleáris fegyverek alkalmazásának doktrínáját – mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a jemeni külügyminiszterrel tartott sajtótájékoztatón, írja a Ria.

Ezt is ajánljuk a témában

„Az amerikaiak egyértelműen úgy asszociálnak a harmadik világháborúról szóló beszédre, mint valami olyasmire, ami – ne adj' isten, ha megvalósul – csak Európát érintheti. És ebben a helyzetben nagyon fontos megérteni, hogy nekünk megvan a saját doktrínánk, beleértve a nukleáris fegyverek alkalmazásának doktrínáját is, amelyet egyébként most tisztáznak, és amellyel az amerikaiak nagyon jól tisztában vannak” – mondta a külügyminiszter.

Vlagyimir Putyin arról számolt be, hogy Oroszország június végén változtathat a nukleáris doktrínán.

Kifejtette, hogy a kiigazításra a nukleáris fegyverek bevetési küszöbének csökkentéséről szóló tárgyalások hátterében kerül sor. Elmondása szerint rendkívül kis teljesítményű robbanó nukleáris eszközöket fejlesztenek, és nyugati szakértői körökben vannak olyan elképzelések, hogy a megsemmisítés ilyen eszközeit be lehet vetni, és nincs ebben semmi szörnyűség

Az orosz vezető e kijelentése után az amerikai Nemzetbiztonsági Tanács egyik képviselője a RIA Novosztyinak elmondta, hogy Washington nyitott arra, hogy az ukrán konfliktusra való hivatkozás nélkül tárgyaljon Moszkvával a nukleáris kockázatokról és a fegyverzetellenőrzésről.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
AKicsi
2024. augusztus 29. 12:28
Jaj ezek a vörös vonalak! Már ki tudja hányadik! He He
esvany-0
2024. augusztus 29. 12:10
Miközben az USA telepít atomrakétákat Európába, arról megy a világsajtóban a hazudozás, hogy az oroszok fenyegetőznek. Pedig csak levonják a konzekvenciát.
Isten jobb keze
2024. augusztus 29. 08:41
A csúny fekete r.. kiette a gyomrukat az oroszoknak akkor! Basszák telibe a jó kurva anyjukat! Meg az orbán geci is, aki ilyennek szopja a faszát.
august
2024. augusztus 29. 06:55
Eközben a nemzetközi atomenergiaügynökség megtekintette a kurszki atomerőműre kilőtt amerikai rakéta maradványait,- egy fel nem robbant sok robbanófejes rakétát, amit a tűzszerészek a hatástalanítottak. - De Putyin fenyeget, mi meg lőjük az atomerőművüket, mi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!