Angol lap: Az orosz katonai vezetők kétbalkezesek, az ukránoknak fogni kell a kezét

2024. augusztus 11. 10:18

„Putyin olyan, mintha Nagy Péter vagy Sztálin reinkarnációja lenne” – fogalmazott vezércikkében az Independent.

2024. augusztus 11. 10:18

Nyitókép: Ukrainian Presidency / Handout / ANADOLU / Anadolu via AFP

Az Independent vezércikkében arról ír, hogy „a zűrzavaros invázióval Oroszország teljes alkalmatlanságát bizonyította, 

a Nyugatnak pedig segítenie kell, hogy Ukrajna győzelemmel fejezze be a harcot

Hiszen látszik, hogy az orosz hadsereg parancsnokai kétbalkezesek, a felszerelés rossz, idejét múlt, és a feltételezett szuperhatalom reménytelenül kaotikus” – sorolták az elmúlt napokban tapasztalt orosz kudarcok vélt vagy valós okait.

Emlékezetes, hogy az ukránok váratlanul nagyobb hadműveletbe kezdtek Kurszk térségében, felülmúlva minden más, korábbi, hasonló akciót. Ha sikerül megtartaniuk a terület egy részét, akkor fontos ütőkártyához jutnak bármiféle béketárgyaláson – hívta fel a figyelmet a lap.

De ha netán kiszorítják őket, 

a történtek nagy pofont jelentenek Putyinnak, aki így arcot veszít. 

Hiszen arról nem volt szó, hogy az ukránok orosz körzeteket foglalnak el” – fogalmaztak az összeállításban.

Ezt is ajánljuk a témában

A nyugati támogatások sorsa a tét

Az Independent megjegyezte, hogy bármi is lesz a vállalkozás vége, „Kijev fontos precedenst teremtett” és ez számításba jön, amikor nyugaton a támogatások folytatásáról döntenek. Az ukrán előrenyomulás idáig mindig kénytelen volt leállni az orosz határon, mert a nyugati szövetségesek attól tartottak, elmélyül a válság – emlékeztettek.

De mostanában főként az USA és Nagy-Britannia engedi, hogy az általa küldött fegyvereket oroszországi célpontokra irányítsák. Volodimir Zelenszkij pedig kitűnően él a lehetőséggel: nyomást gyakorol Putyinra, aki 

olyan, mintha Nagy Péter vagy Sztálin reinkarnációja lenne”.

Az angol lap szerint az orosz elnök „hosszú és terméketlen állóháborúba bonyolódott, országa gazdaság zuhan össze, miközben ő maga iráni és észak-koreai segítségre támaszkodik, ami nem éppen az erő jele. Nem beszélve a kínai pénzügyi injekcióról”. Valamint azt is megjegyezték, hogy a Donaldt Trump győzelmével kapcsolatos remémyei is szertefoszlani látszanak.

A vezércikkben azt is kijelentették, hogy az utóbbi napok igazolták, hogy 

az ukránoknak még bőven van miért harcolniuk, 

a Nyugatnak pedig minden oka megvan rá, hogy az ukrán elnök kezébe adja azokat az eszközöket, amelyekkel a javára fordíthatja a küzdelmet.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2024. augusztus 11. 19:17
genusnexxt 2024. augusztus 11. 15:05 "Ez a beszéd. Ha a fegyvereinket korlátok nélkül használhatják, akkor ki tudnak bontakozni és ez jó." Persze, hiszen eddig kesztyűs kézzel bántak az oroszokkal, de beírják, hogy IDDQD :))) "#pedofidesz" Nagyon izgat a szex kiskorúakkal.... Gyanús vagy nekem vazelinbuksi.
lajajakab11
2024. augusztus 11. 19:03
******************************************************************* ******************************************************************* ** ** MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! ** ** Körönként prémium VODKA " KREMLin Special Metanol " grátisz! ** ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! ** ** Haladóknak noviCSOKI ! ** ** »»»» KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! «««« ** ** ** mordor türannosza, a törpe mű-cár parancsa: ** ** VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK! ** ** ** !!! Kizárólag a FÉLkegyelmű prolik válaszoljanak !!! ** ** ******************************************************************* *******************************************************************
Akitlosz
2024. augusztus 11. 16:45
„Putyin olyan, mintha Nagy Péter vagy Sztálin reinkarnációja lenne” Nagy Katalin reinkarnációjának sokkal transzabb lenne.
Akitlosz
2024. augusztus 11. 16:37
Bezzeg az angol katonai vezetők! www.youtube.com/watch?v=tcbTwK7pKTM
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!