Moszkva: Ukrajna drón- és rakétatámadásokkal folytatta betörési kísérletét Kurszk megyébe

2024. augusztus 07. 13:43

A kurszki megye ideiglenes kormányzója közölte, hogy a megye segélyszolgálatai különleges készenléti állapotban voltak, és „kezelhetőnek” nevezte a helyzetet.

2024. augusztus 07. 13:43

Nyitóképünk illusztráció. Forrás: Bulent Kilic/AFP

 Az orosz hadvezetés szerint Ukrajna azért próbál meg betörni Oroszországba, hogy rákényszerítse erői átcsoportosítására más frontokról.

Ezt is ajánljuk a témában

Moszkva szerint a szárazföldi behatolási kísérletet sikerült megakadályozni, részben a helyi erők megerősítésével, vagyis tartalékosok oda vezénylésével a Szövetségi Biztonsági Szolgálattól. Az ukránok Szudzsa város közelében próbáltak meg behatolni Oroszországba

 – tették hozzá.

Az orosz földgáz európai exportjában a szudzsai már az egyetlen működő tranzitállomás.

A drón és rakétatámadásoknak azonban nemcsak a Kurszki, hanem három másik orosz megye több célpontja ellen is irányultak, és legkevesebb 24 sebesült áldozatuk van, köztük hat gyerek

 – közölte az egészségügyi minisztérium.

Alekszej Szmirnov, Kurszki megye ideiglenes kormányzója közölte, hogy a megye segélyszolgálatai különleges készenléti állapotban voltak, és „kezelhetőnek” nevezte a helyzetet. Arra kérte a lakosságot az X-en, hogy adjon vért a sebesültek ellátásához.

(MTI)

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsellér péter
2024. augusztus 07. 15:41
még hány szerencsétlen Ukránnak kell meghalnia az USA érdekében? Ez az öngyilkos akció csak azt mutatja ,hogy a deepstate az utolsó ukránig fog harcolni Egyre inkább felmerül az a kérdés ,vajon kik fognak élni Ukrajnában a jövőben ? Jelzem Belorusszia a mai napig nem heverte ki demográfiailag a II VH.t
lordzoltanus
2024. augusztus 07. 14:40
Ez hogy történhetet tisztelt hatalmas Orosz birodalom?
Obsitos Technikus
2024. augusztus 07. 14:24
Nem kéne odabaszni ezeknek egy kicsit?
lauderstenonis-2
2024. augusztus 07. 14:22
Minden az eredeti tervek szerint halad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!