Trump merénylője ugyanazon a progresszív felületen adományozott, amin a magyar baloldalnak gyűjtött Korányi Dávid

2024. július 14. 13:49

Az ActBlue a Demokrata párthoz közel álló online adománygyűjtő felület. Többek között pont onnan jött a dollár a magyar baloldalnak is 2022-ben.

2024. július 14. 13:49
null

Nyitókép: Képernyőfotó/YouTube

Ahogy arról beszámoltunk, Donald Trump merénylője, a 20 éves Thomas Matthew Crooks egy progresszív szervezetnek adományozott. A projektre szánt pénzt a merénylő ugyanazon a Demokrata Párthoz kötődő adománygyűjtő felületen keresztül juttatta célba, mint amin Korányi Dávid a magyar baloldalnak szánt 2022-es kampánytámogatást.

A Szövetségi Választási Bizottság nyilvántartásából kiderül, hogy 2021. január 20-án – Biden beiktatásának napján – Crooks kisebb összeget adományozott az ActBlue nevű demokrata hálózaton keresztül a Progressive Turnout Projectnek, amely azt állítja magáról, hogy „a Demokrata Párt mozgósításának és a demokrácia védelmének szenteli magát”.

De honnan olyan ismerős az ActBlue? Igen, pont itt gyűjtöttek annak idején Korányiék...

2022-ben a baloldal nem kevesebb, mint 3.014.643.717 forintnyi adományt kapott összesen 11 adományozótól a Korányi Dávidhoz kötődő Action for Democracy (AfD) nevű szervezeten keresztül, a pénzgyűjtéshez pedig Korányiék is az ActBlue nevű progresszív adománygyűjtő oldalt használták.

A Telex kérdésére válaszolva Korányi Dávid a kampányfinanszírozási botrány kirobbanása után arról beszélt, hogy az Action for Democracy honlapja mellett az ActBlue és az Action Network felületén, valamint magyartavasz.hu nevű nyugat-európai diaszpórát célzó magyar nyelvű oldalon keresztül is sokan iratkoztak fel és küldtek adományt. Mint mondta, a szervezet direktben ért el támogatókat e-mailben és a közösségi médián keresztül, többen pedig a banki átutalást választották.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 231 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burdisgarage
2024. július 14. 22:51
Ezek mind egyformák...
Töki
2024. július 14. 21:47
Vajon miért nem csodálkozom ezen???
sexykitty-138
2024. július 14. 20:44 Szerkesztve
Ezt a fazont ismerem, a múlt héten járt nálam. Tele volt a bukszája, azt hittem gáláns lesz, de azt mondta, hogy ez a pénz nem az övé, valami alapítványba kell befizetnie. Azt hiszem én is létrehozok egy NGO-t vagy alapítványt. A be-, akarom mondani a lefektetésekben nagyon jó vagyok!
survivor
2024. július 14. 18:58
A hímringyó hol gyűjt ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!