Itt van minden információ, amit eddig tudni lehet Donald Trump merénylőjéről

2024. július 14. 13:04

A demokratáknak adományozott, de valamiért republikánusként regisztráltatta magát a választás előtt.

2024. július 14. 13:04

Nyitókép: Rebecca Droke / AFP 

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) azonosította a Donald Trump elleni merénylet elkövetőjét, a 20 éves Thomas Matthew Crooksot.

A férfi a pennsylvaniai Bethel Parkban élt 64 kilométerre a merénylet helyszínétől. Úgy tűnik, hogy 2022-ben érettségizett a Bethel Park High Schoolban. Egy AR-15-ös félautomata puskával volt felfegyverkezve. Több szemtanú elmondta, hogy látták a lövöldözés előtt, és riasztották a hatóságokat. Crooks egy épület tetején helyezkedett el, mintegy 130 méterre a színpadtól, ahol Donald Trump beszédet mondott a gyűlésen. A titkosszolgálat emberei a helyszínen lelőtték

Ezt is ajánljuk a témában

A merénylő indítékát még vizsgálják, és az interneten is elkezdtek terjedni az összeesküvés-elméletek, de bizonyos információk már napvilágot láttak Crooksról.

A fiatal férfinek a november 5-i választás lett volna az első alkalom, hogy részt vehet elnökválasztáson.

A Szövetségi Választási Bizottság nyilvántartásából kiderül, hogy 2021. január 20-án – Biden beiktatásának napján – Crooks kisebb összeget adományozott az ActBlue nevű demokrata hálózaton keresztül a progresszív Progressive Turnout Projectnek, amely azt állítja, hogy „a Demokrata Párt mozgósításának és a demokrácia védelmének szenteli magát”.

Ennek ellenére az idei választás előtt a republikánus választóként regisztráltatta magát. 

Crooksnak nem volt priusza Pennsylvaniában, és az állami bírósági nyilvántartás szerint polgári peres ügyei sem voltak. A szövetségi bírósági adatbázisokban sem szerepelt róla adat.

A The Daily Wire által átnézett nyilvános adatokból kiderült, hogy – mozgáskorlátozott – édesanyja bejegyzett demokrata, édesapja pedig bejegyzett liberális. A család 1998-ban vásárolt jelenlegi otthonát. „Maguknak való” családként jellemezték Crooksékat szomszédaik. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
figyelő4322
2024. július 14. 18:37
Ekrü 2024. július 14. 13:46 "...beregisztrált a Republikánusokhoz...első kézből szerzett tudomást Trump mozgásáról…" Igen, ez tényleg a Crooks merénylő legvalószínűbb motivációja. Ennyi esze volt neki. Annyi esze persze nem volt, hogy ne adakozzon a Biden- pártiaknak, és hogy ne ócsárolja nyilvánosan Trumpot. Mindez arra mutat, hogy nem volt egy különösebben intelligens fickó. Persze nála okosabbaknak is elborítja az agyát az esztelen, mértéktelen gyűlölet, amit a Démon.Kata politikusoktól és hivatásos propagandistáktól hallanak már éhgyomorra is!
Saksafar
2024. július 14. 17:00
Az erőszak mindig is a balosokra volt jellemző, buzgón szélsőjobbosoznak, de mindig ők csinálják a cirkuszt. Érdekes, hogy a jobber oldalon nincs az antifahoz hasonló szerveződés sem? Mindig a komcsik hergelnek és bármire képesek, itt a bizonyíték ismét.
rasdi1
2024. július 14. 14:24
Érdekes fogalom a számomra ez a "republikánusnak regisztrált" vagy "demokratának regisztrált". Ott nem titkos a szavazás? Vagy ha egyszer már regisztráltak, akkor mi szükség van a szavazásra? Hiába, van még mit tanulni...
rasdi1
2024. július 14. 14:21
"Magányos merénylő", mint anno Oswald, és ugyanúgy likvidálták mint Oswaldot. Sőt most még egyszerűbben, mintegy "hivatalból".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!