Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Sajtóértesülés: Bajnaiék lehetnek a hazánk szuverenitását is veszélyeztető hálózat magyar kulcsemberei

2024. május 23. 15:27

A Magyar Nemzet rámutatott, hogy a Bajnai fémjelezte datadatos kör pénzelte egy észt cég bevonásával Karácsonyék 2019-es főpolgármesteri kampányát.

2024. május 23. 15:27

Nyitókép: MTI/Beliczay László

Lapunk korábban beszámolt róla, hogy a Magyar Nemzet értesülése szerint 2019-ben a Mindenki Budapestért Egyesülten (Mibu) keresztül, külföldről finanszírozták Karácsony Gergely főpolgármesteri kampányát.

A Magyar Nemzet legújabb cikkében a Szuverenitási Hivatal szerdán közzétett jelentésére hivatkozva azt írja, hogy már a 2019-es önkormányzati választásoknál is jelen volt az a nemzetközi hálózat, amelyik a 2022-es választási kampányban is előkerült. Ismert, a Nemzeti Információs Központ (NIK) tájékoztatásának köszönhetően már kiderült, hogy külföldről próbálták befolyásolni az előző országgyűlési választásokat úgy, hogy sokmilliárd forintnyi guruló dollárt juttattak a baloldal pártjainak a Bajnai Gordon volt államtitkára és Karácsony Gergely egykori főtanácsadója, Korányi Dávid által vezetett Action for Democracy (A4D) nevű szervezeten keresztül.

A lap szerint a történet szálai Karácsony Gergely régi bizalmi emberéhez, Mravik Zsolthoz vezetnek vissza.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy az ő tulajdonában álló, korábban csekély árbevétellel rendelkező Bakony Rental Kft. (amelynek jogi képviselője Tordai Csaba, Karácsony másik bizalmasa) 2019-ben egy egyszeri, 112,5 millió forintos külföldi tanácsadói szerződést kötött, amelyet Mravik cége a 2019-es pénzügyi beszámolója szerint egy EU-tagállami vevő részére nyújtott.

Ez a titokzatos megrendelő pedig nem más, mint a Budai Gyula által említett Seven Chieftains and Partners OÜ.

Ezek után a nyilvános adatok szerint Mravik még a 2019. októberi önkormányzati választások előtt osztalékelőleg címén kivett a cégből 89,4 millió forintot, amiből – a lap információi szerint – 75 milliót készpénzben átadott egy tanácsadóként jelenleg is a Városházán dolgozó munkatárs közreműködésével a 99 Mozgalom félmilliárdos botrányából jól ismert Perjés Gábornak, aki akkor a Karácsony Gergely kampányát bonyolító Mindenki Budapestért Egyesület vezetője volt.

Perjés ezt követően a 75 millió forintból több részletben, alkalmanként tízmillió forintot meg nem haladó összegeket befizetett a Mibu egyesület bankszámlájára.

Valószínű, hogy azért kellett figyelnie az egyes befizetések nagyságára, mert a pénzmosás elleni törvény értelmében tízmillió forintos összeghatár felett már nyilatkoznia kellett volna a pénz eredetéről.

A Magyar Nemzet szerint ezek alapján kijelenthető, hogy a 2022-e választások előtti külföldi befolyásolási- és kampányfinanszírozási botrányban felbukkanó, abból milliárdokat megszerző, Bajnai fémjelezte datadatos kör pénzelte egy észt cég bevonásával Karácsonyék 2019-es főpolgármesteri kampányát.

A Magyar Nemzet teljes cikkét ide kattintva olvashatja el.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:14
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­­é­­­k­­e­­l­d­­ ­­a­­ ­s­­­z­e­x­­­i­ ­­p­­u­n­­c­­­i­­­m­­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­­𝐗­𝟏­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
paater-gregor
2024. május 27. 01:26
Megvolt a mai hepaj, mai kordon: tök jámbor s naiv-e Bajnai Gordon?
FreeEurope
2024. május 23. 21:00
Bajnai konkrétan ebből él.
KovG_1
2024. május 23. 18:03
Bajnaiék helyi fizettet ügynöke, Tommaso, szokása szerint össze-vissza ollóz be a témához nem illő dolgokat. És pont ő pofázik a "szent magyar termőföld" védelméről, aki mélyen kinyalja a progresszív-kommunista EU seggét, annak az EU-nak a seggét, amelyik belépési feltételként tönkre tetette az akkori kormányokkal a magyar mezőgazdaságot, ipart, és mindezt azért, hogy a felvevőpiacuk legyünk. És a privatizáció égisze alatt ezenfelül számolatlanul vitték el innen a magyar nemzeti vagyont ki az EU-ba. Úgyhogy Tommaso fogd be a szádat, mindenkinek az lenne a legjobb. Elég, ha fiktív számlákat állítasz ki Bajnaiéknak, nem kell állandóan ideírogatnod a hülyeségeidet. Bár írogathatod továbbra is, mert annyira irritáló és buta vagy, hogy azzal minden épelméjű embert elriasztasz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!