Szombat hajnalban könyörtelenül lecsaptak az ukránok Oroszország belsejében

2024. július 13. 19:23

A támadás során lángba borult egy egész olajraktár.

2024. július 13. 19:23

A nyitókép illusztráció. Fotó: JOSE COLON / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Ukrán drónok támadtak meg egy olajraktárat az oroszországi Rosztov régióban szombat hajnalban – közölte a térség kormányzója.

Vaszlij Golubev azt mondta, hogy a rosztovi régió Csimljanszkij kerületében a támadás során csaknem 200 négyzetméteren keletkezett tüzet hat óra alatt eloltották. A tűzoltásban egy tűzoltóvonatot is bevetettek. Csimljanszkij kerület vezetője jelezte, hogy a lakóépületekben nem keletkezett kár.

Az orosz védelmi tárca közlése szerint a légvédelmi erők két drónt lelőttek a rosztovi régió felett, illetve további kettőt a kurszki és belgorodi régiók felett.

Az ukrán erők rendszeresen hajtanak végre dróncsapásokat és szabotázsakciókat Oroszország területén katonai eszközök, olajfinomítók és ipari létesítmények ellen.

Mikola Olescsuk, az ukrán légierő parancsnoka arról számolt be Telegram-oldalán, hogy légvédelmi erőiknek sikerült elfogniuk öt Sahíd típusú orosz drónból négyet, az ötödik betévedt Fehéroroszország légterébe. További sorsáról nem tudni, a fehérorosz légierő egy harci repülőgéppel és egy helikopterrel próbálta nyomon követni.

A nap folyamán egy orosz tüzérségi csapás két emberrel végzett Herszon régióban, illetve ketten megsebesültek az azonos nevű székhely határában – ismertette Olekszandr Prokugyin megyei kormányzó.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2024. július 14. 17:06
Elfoglalták az orosz fegyveres erők a donyecki régióban lévő Urozsajne települést, miközben hatból négy frontszakaszon előrenyomultak, valamint 12 rohamot és ellenrohamot visszavertek Ukrajnában az elmúlt nap folyamán. A minisztérium a megsemmisített ukrán haditechnikai eszközök között említett egy személyi állományt és hadfelszerelést szállító vasúti szerelvényt a kirakodó állomáson, hét lőszerraktárt és négy tábori lőszerraktárt, a német IRIS-T légvédelmi rakétarendszer egy indítóállását, az Sz-125-ös Pecsora légvédelmi rakétarendszer három indítóállását, egy német TRML-4D többfunkciós radart, 11 páncélozott harcjárművet, egy amerikai M109-es Paladin és lengyel Krab önjáró, valamint hat amerikai M777-es, két M198-as és hat brit FH-70-es vontatott tarackot, HIMARS sorozatvetők tíz rakétáját, továbbá 33 légi drónt.
lacika-985
2024. július 14. 11:15
Ukránok ?? Annyiban volt ez a támadás ukrán hogy ukrán területről inditották . A többi ? Se a dronok , se az irányitóik nem voltak ukránok ...
lurker
2024. július 14. 09:54
ukroszoponc MTI sosem számol be az orosz sikerekről, mindig csak a orkrán terrortámadásokról. ha csak MTI-ből informálódnák, azt gondolhatná az ember hogy nyerésre állnak az orkránok, pedig augusztus végére államcsőd
SyncBaer
2024. július 14. 09:39 Szerkesztve
Ebbren a hírben valami nem kerek. Rosztov a legközelebbi ukrán határszakasztól 1200 km távolságban van úgy, hogy Moszkva felett is át kell repülnie a drónnak. Úgy tudom, hogy a legjobbak is kb. 800 km hatótávolságúak. (Elnéztem, van Rosztov a Don mellett is ... )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!