Rákapcsoltak az oroszok: hatalmas summát kap az a moszkvai, aki csatlakozik a hadsereghez

2024. július 24. 08:42

Újra toborzásba kezdtek az oroszok, busás belépési bónusszal és jókora fizetéssel csábítják a belépőket.

2024. július 24. 08:42
null

Nyitókép: Képernyőfotó

A CNN arról ír, hogy a moszkvai hatóságok rekordösszegű jelentkezési bónuszt kínálnak az Ukrajnában harcoló újoncoknak, ami az orosz csapatok létszámának növelésére irányuló törekvés legújabb jele. Az anyagi juttatásra tehát azért kerül sor, írják, mert Vlagyimir Putyin elnök igyekszik katonákat toborozni hadseregébe.

Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester egy keddi közlemény szerint bevezette az egyszeri, 1,9 millió rubel (mintegy 22 ezer dollár) összegű aláírási bónuszt a hadseregbe belépő városi lakosok számára. 

Aki elfogadja az ajánlatot, akár 5,2 millió rubelt (59 600 dollár, kb. 22 millió forint) is kereshetne az első szolgálati évben

 – tette hozzá a közlemény. Szögezzük le: óriási pénzekről van szó orosz viszonyok között.

Az ukrajnai harcokhoz csatlakozók a sérülésekért azok súlyosságától függően mintegy 5690-11 390 dollárnyi egyszeri készpénzkifizetést is kaphatnak, 

egy harcban elesett katona családjának pedig 34 150 dollárt fizethetnek (kb. 12,5 millió forint).

Bár az orosz veszteségek számát továbbra is titok övezi, a becslések szerint a katonák halálos áldozatainak száma magas. Csak májusban és júniusban valószínűleg több mint 70 ezer katona halt meg vagy sebesült meg – közölte a brit védelmi minisztérium egy július 12-i frissítésben (a brit védelmi minisztérium adatait is komoly fenntartással érdemes kezelni – a szerk.).

Becslések szerint Oroszország elvesztette az ukrajnai invázió megindítása előtt aktív szolgálatban lévő szárazföldi csapatainak 87%-át, és az invázió előtti tankjainak kétharmadát – mondta a CNN-nek tavaly decemberben egy forrás, aki ismeri a kongresszusnak átadott, titkosítás alól feloldott amerikai hírszerzési értékelést.

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­É­r­t­­­é­­­k­­e­­l­d­­­ ­­­a­­ ­­s­­z­e­x­i­­ ­p­­u­­­n­c­i­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
Csigorin
2024. július 24. 15:59
nos ott ok fizetnek hogy jelentkezz az ukiknal meg a vagomarha fizet hatalmas osszegeket embercsempeszeknek hogy megussza zeller daralojat az elso csak jobb
sentimental
2024. július 24. 12:14 Szerkesztve
Gondolom a válasz sem fog elmaradni... 😃
monuskaroly
2024. július 24. 11:52
Pedig össze is fogdoshatnák őket! Megverve, megalázva, a munkahelyről, otthonról elrabolva, mint a szomszédban a halálraítélteket!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!