Pattanásig feszült a helyzet: amerikai bombázók szálltak le Magyarország keleti szomszédjában

2024. július 23. 12:08

B-52-esek borzolják a kedélyeket, miközben fegyverzetükről, valamint a pontos feladatukról cikkünk írásáig nincs elérhető információ.

2024. július 23. 12:08

A nyitókép illusztráció. Fotó: MANDEL NGAN / POOL / AFP

Két amerikai nagy hatótávolságú stratégiai bombázó történelmet írt vasárnap azzal, hogy először repült át a NATO egyik legújabb tagállama, Finnország felett, majd Romániában landolt – számolt be róla a Newsweek.

A Portfolio kapcsolódó információi szerint az amerikai B-52-esek a Fekete-tengerhez közel állomásoznak majd, a Mihail Kogălniceanu légibázison.

A fegyverzetükről, valamint a pontos feladatukról cikkünk írásáig nincs elérhető információ. A lap bemutatta, hogy a Boeing B-52 Stratofortress egy nagyon régi bombázótípus, az 1950-es években állította hadrendbe az amerikai légierő. Később természetesen folyamatos modernizációnak vetették alá a repülőgéptípust. Elsősorban nukleáris fegyver hordozására fejlesztették, azonban szinte biztosak lehetünk benne, hogy a most Romániában leszállt gépeken nincs atomfegyver.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 236 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­­É­r­­t­é­­k­­­e­­­l­­­d­­ ­a­­ ­­s­z­­e­x­i­­­ ­p­u­­­n­­­c­­­i­­m­­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­­𝐍
jamborz
2024. július 26. 21:55
Szerintem Irán lehet a célpont. Most ideális az időpont a támadásra. Nincs működőképes amerikai elnök, aki megfékezhetné. Netanjahu valószínűleg a héten leegyeztett mindent az USA-ban...ezért mehetett oda.
rugbista
2024. július 26. 20:57
Véletlenül nem repültek át felettünk si?
Patika
2024. július 24. 07:21
Ha lezuhantak volna akkor kiderült volna hogyc atomtöltetük is van. (mindekettő jobb lett volna)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!