Olimpiai szabotázs: csak rákennék az oroszokra, vagy tényleg ők állhattak a botrány hátterében? A szakértő válaszol (VIDEÓ)

2024. július 30. 12:00

„Akinek a kezében vannak a bizonyítékok, az gyártja hozzá a történetet” – hangsúlyozta a töténtek kapcsán Somkuti Bálint a Hír TV műsorában.

2024. július 30. 12:00

Nyitókép: Képernyőfotó

Tömeges letartóztatásokba kezdtek a franciák az olimpiai szabotázs ügyében. Azt mondják, hogy az oroszok keze lehet abban, ami a megnyitó előtt történt: több vonatot megrongáltak, gyújtogatás történt. De az oroszok azt mondják, semmi közük hozzá. Most ez megint csak egy politikai üzengetés vagy valamire alapozták ezt – tette fel a kérdést M. Dobos Marianne Somkuti Bálintnak a Hír TV Napi aktuális című műsorában.

Ezt is ajánljuk a témában

„A tizedes és a többiekben hangzott el a szállóigévé lett mondás, hogy »az oroszok már a spájzban vannak«. Ezt mindig elő lehet venni, tényleg mindent rá lehet kenni az oroszokra” – reagált az elhangzottakra a katonai szakértő. A műsorvezető ezután azzal folytatta, hogy hogy a francia belügyminiszter szerint ugyanakkor szélsőbaloldal támadott, mivel „a támadások szándékosak, nagyon precízek, rendkívül jól célzottak voltak”, az MCC Geopolitikai Műhelyének kutató tanára azt mondta, hogy „lehet az, hogy 

egy ilyen típusú eszközre olyan szélsőjobboldali köröket használnak fel, akikkel a kommunistáknak a történelmi múltjukból kifolyólag van kapcsolatuk”.

„Az a baj ebben az esetben, hogy ugyanúgy, mint a Golán-fennsíkra becsapódott rakéta esetében: akinek a kezében vannak a bizonyítékok, az gyártja hozzá a történetet. Onnantól kezdve, hogy nem tudjuk mi történt a környéken, minden narratíva igaz és valós” – jelentette ki Somkuti Bálint. 

Az idézett rész a beszélgetés elején hangzik el, melyet alább tekinthet meg:

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 212 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oberennsinnen49
2024. július 30. 14:20
Ha szarba kerültél, kend az oroszra... WOKE LMBTQ CANCEL BLM TRANSZ GENDER ... EZEKET MIND, Moszkva küldi a NYUGAT hátára, személyesen Putyin, a Kreml pincéjéből irányítja
kiss.istvan770
2024. július 30. 13:51 Szerkesztve
Franciaország tele van vérkomcsikkal és migránsokkal akik hetente tüntetnek és gyújtogatnak. Szokás szerint a tetteseket nem találják, de politikai céllal bűnbakot gyártanak. A külföldi zsoldosok közt a többség francia volt akiket az oroszok néhány napja szétbombáztak Ukrajnában, ebből "logikusan" következik, hogy az oroszok voltak.😛😂
Mátyás01
2024. július 30. 13:43
A következő az lesz, hogy Orbán szervezte bosszúból, mert nem nálunk van az olimpia. És a Szajna is miatta koszos.
rocktoberi-2
2024. július 30. 12:55
Egyre szánalmasabb méreteket ölt ez a primitív oroszfóbia. Főleg egy olyan ország esetén ahol a szélsőbal, az antifasz és az afrikai söpredék az ünnepeiken is tör, zúz, gyújtogat. Az állam nem tudja fenntartani a rendet és így inkább a nevetséges hazudozásba menekül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!