Minden határt átlépnek az ukránok: így írnak Magyarországról a botrányos üzenet után

2024. július 23. 12:03

Az ukrán lapok szerint valójában a magyarok és a szlovákok fenyegetik őket, mert túlreagálták azt a tényt, hogy Volodimir Zelenszkijék szankciója energiahiányt és árrobbanást okozhatott volna.

2024. július 23. 12:03
ORBÁN Viktor; ZELENSZKIJ, Volodimir

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az ukrán portálok, például az Unian szerint valójában Magyarország fenyegeti Ukrajnát, a magyarok és a szlovákok pedig ok nélkül estek pánikba, miután a szomszédjuk leállította a Lukoil olajszállítását.

A lapok nem győzik hangsúlyozni, hogy az elmúlt 24 órában Szijjártó Péter és Robert Fico is jogi lépéseket helyezett kilátásba az ukrán szankció miatt.

Bár Volodimir Zelenszkijék lépése energiahiányt és árrobbanást okozhatott volna, ha a magyar kormány nem lép azonnal, Ukrajna úgy üzengetett Magyarországnak, mintha a világ legtermészetesebb döntése lenne.

Sőt, az ukrán szakértők egyenesen legyintenek, amikor a magyarok perrel fenyegetőznek, mondván, az Európai Unió úgysem fog Budapest oldalára állni Kijevvel szemben.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 301 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy-2
2024. július 24. 08:17
Ukrán férgek: "az Európai Unió úgysem fog Budapest oldalára állni Kijevvel szemben." Egy újabb igazolás Hitler2Leyen ukázára! Hitler2Leyen nem a megtámadott EU-s tagálalmok védelmében lép fel, hanem egy büdös náci nem EU-s és nem is NATO tag náci csürhének ad parancsot, beleegyezést, hogy EU-s tagországokat támadjanak! Hitler2Leyennek azonnal be kellett volna jelenteni, hogy amíg a náci ukrán férgek nem nytják meg a csapot, addig minden támogatás befagyasztva! Mivel ezt nem tette meg, hanem kussol a rühes bandájával, igazolja, hogy ő az aki elzáratta a csapot! Mocskos terrorista rühes hitlerista náci!
alexandrosz-2
2024. július 24. 08:07 Szerkesztve
Most is ömlik a gáz, az áram, az üzemanyag a kaja, a gyógyszer, kötszer a magyargyilkos hoholokhoz, dacára a történteknek. Kapunk naponta tízezernyi magyargyűlölő gecit cserébe, meg ilyen kedves szavakat. Ilyen a zsidó hála.
Kovács Ubul
2024. július 24. 07:37
Ezalatt, a valóságban: "Annak ellenére, hogy a hazai behozatal ilyen jelentős része érintett, a piac nem reagált hevesen, sőt az ügy szempontjából legfontosabb ágazati szereplő, a Mol egyáltalán semmit nem kommunikált egyelőre a témában. A visszafogott reakciókra valószínűleg az a magyarázat, hogy ezúttal nem álltak le a szállítások." "Az áramhiányról szóló kijelentés azonban elég nehezen értelmezhető, annak fényében, hogy hazánkban szinte egyáltalán nem használnak olajat villamosenergia előállítására."
Patika
2024. július 24. 07:26
Nincs mit pofázni. A szankció = büntetés. Olyat mi is tudhatunk (amúgy ők kezdték)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!