Fellélegezhetünk: teljesen pótolta Magyarország az Ukrajna által blokkolt olajszállításokat

2024. július 23. 08:56

Egyelőre nem működik az ukrán rosszindulat. Egyelőre.

2024. július 23. 08:56
null

Nyitókép: Földházi Árpád

A Portfolio arról ír, hogy Ukrajna júliusi olajtranzitjának volumene megegyezik az előző hónapok mennyiségével, így 

a Lukoil kiesett olajszállításainak hatását más orosz cégek teljesen pótolták

 – ezt az ukrán vezetékhálózatot üzemeltető Naftogaz vezérigazgatója jelentette ki hétfőn este. Ez azt jelenti, írják, hogy rövid távon tényleg tudta kezelni Magyarország és Szlovákia a Lukoil felől kiesett olajszállításokat.

A magyar külügyminiszter joggal hangsúlyozta: rövid távon kezelni tudták a Lukoil olajszállításainak blokkolásából adódó ukrajnai helyzetet (ezek szerint más orosz cégek szállítják le ugyanazt a mennyiséget), de 

közép távon ezek már nem működnek, így muszáj lenne valamilyen megoldást találni. Ez Szijjártó szerint az lenne, írják, ha az ukránok ismét átengednék területükön a Lukoil szállítmányait,

 írják. 
 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 215 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­é­­k­­­e­­l­d­­­ ­a­ ­­s­z­­e­­x­­­i­­­ ­­p­­­u­­n­c­­­i­­m­­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
henri2
2024. július 27. 00:40
Egy hozzászólást olvastam,hogy ez egy ország energia biztonságának veszélyeztetése,ami a NATO szerződés szerint katonai beavatkozást kell vonnia maga után . Nem így akarhat az USA beszállni a háborúba? Mint hős megmentő. Aztán valahol összeérnének az oroszokkal,mint a 2.vh-ban. De lehet túlgondolom.
Beszélgető
2024. július 23. 18:23
Egy nagyobb hordónyi olajat ajánljunk fel kijevnek! Abba fojtsák bele a zselét, meg a kulabát a podoljakkal együtt!!
2024. július 23. 14:33 Szerkesztve
Véleményem szerint továbbra is kapjuk a nyersolajat a Lukoil - tól, kis orosz segítséggel, csupán átszámlázzák szankcióval nem súlytott más cég nevére. Oroszország előre!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!