Spanyolország
ÉLŐ
Németország

Minden eddiginél durvább sértést kapott Magyarország Ukrajnából

2024. július 03. 09:47

Kárpátalja bekebelezését és egy szeparatista enklávé létrehozását vizionálja az ukrán politikai szakértő, aki azzal is vádolja Magyarországot, hogy az oroszokkal egyeztetett, mielőtt kialakította álláspontját a nemzeti kisebbségek védelméről.

2024. július 03. 09:47
ZELENSZKIJ, Volodimir

Nyitókép: MTI/AP/Ukrán elnöki sajtószolgálat

Magyarország a kisebbségek védelmekor valójában egy szeparatista enklávé létrehozását követeli a nemzeti autonómia álcája alatt Ukrajna területén, Kárpátalja bekebelezésének kilátásba helyezésével – állítja Tarasz Zahorodnij ukrán politikai szakértő az NV tudósítása alapján. Szerinte sosem szabadna Kijevnek ilyen engedményeket tennie, mert akkor a többi szomszédos ország is ezt akarja majd elérni, ami elfogadhatatlan.

„Ha a követelésekben a magyarok szót oroszokra, a magyar nyelvet orosz nyelvre cseréljük, akkor láthatjuk, hogy

Magyarország azt erőlteti, ami Ukrajna keleti részén már megvalósult, azaz olyan ellenőrizetlen enklávékat, amelyeket valójában Oroszország felügyel.

Biztos vagyok benne, hogy a magyarok egyeztették az álláspontjukat az oroszokkal” – mondta Zahorodnij.

Hozzátette: Orbán Viktort ügyes politikusnak tartja, mert tudja, hol kell nagyot mondani, hol kell cselekedni és hol hátrébb lépni.

Nem a politikai szakértő az egyetlen Ukrajnában, aki rossz szemmel nézte a magyar miniszterelnök kijevi útját, az egyik legnagyobb ukrán lap sem fogta vissza magát, de az amerikai portáloknak sem tetszik a tűzszünet emlegetése.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:23
🍓 ️ ­É­­r­­­t­­­é­­­k­­e­l­­­d­ ­­­a­­ ­­­s­­z­­­e­x­­­i­­­ ­­­p­­u­­n­­­c­­i­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Forgalmazó
2024. július 04. 12:54
Remeljuk oroszorszag megszunteti ezt a naci szadista bábállamot!
koronaszepe
2024. július 04. 08:14
A képen Zelenszkij van, nem Tarasz Zahorodnij... Fasznak kell hangolni?
Reszelő Aladár
2024. július 04. 06:40
1. Kárpátaljának bármikor jobb gazdái tudnánk lenni, mint ti. 2. Kárpátalja egyből EU tag lehetne, aminek s helyiek ugye nagyon örülnének 3. Ha megkérdeznénk a helyieket, hogy a háborúzó Ukrajnához, vagy a Békés EU tag Magyarországhoz akarnának tartozni, akkor vajon mi lenne a válasz? De sebaj, Dr Miniszterelnök most finoman figyelmeztetett. November viszont jön Trump és ő majd lekapcsol. Akkor marad az EU, ami majd csak a maga módján tud segíteni: ad némi pénzt meg pár stukkert de háborút egyikkel sem lehet majd nyerni. Ráadásul Dr Miniszterelnök azon melózik, hogy az EU se legyen olyan harcias. Tényleg arra akartok ébredni, hogy a világ megállapodott Putylerrel és magatokra maradtok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!