Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Az Egyesült Államok azonnal támadásba lendült Magyarország ellen, a tét óriási

2024. július 03. 08:45

A tengerentúli lapok és tisztviselők láthatóan nem örülnek, hogy Orbán Viktornak olyan javaslata van az orosz-ukrán háború békés lezárása érdekében, amihez nem kellenek amerikai fegyverek.

2024. július 03. 08:45
Ukrainian President Zelenskyy in Italy for G7 Summit

Nyitókép: Getty Images/Ukrainian Presidency

 

Az amerikai lapok láthatóan nincsenek kibékülve azzal, hogy Orbán Viktor a béke érdekében tűzszüneti javaslattal érkezett Volodimir Zelenszkij ukrán elnökhöz Kijevbe.

A háború kezdete óta először látogatott Kijevbe Orbán, Putyin szövetségese. Az oroszbarát Orbán Ukrajnába utazott. Ukrajnába látogatott az oroszbarát Orbán

– így számolt be a hétfőn történtekről sorrendben a CNN, a The New York Times és a The Washington Post, de a tengerentúlról irányított brüsszeli Politico is úgy fogalmaz, Orbán „béketeremtőt játszik" Ukrajnában.

A beszámolók főképp azt hangsúlyozzák, hogy Zelenszkij már korábban is elutasította a tűzszünet lehetőségét, valamint idézik Vedant Patel amerikai helyettes külügyi államtitkárt, aki szerint az Egyesült Államok már világossá tette, egyetlen megoldás létezik, ha az oroszok kivonulnak Ukrajna területéről.

A magyar kormányt szélsőségesen elfogultan megítélő nagykövet, David Pressman is úgy írt „előrelépésről", hogy közben meg sem említette a magyar miniszterelnök békét szorgalmazó javaslatát.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:23
🍓 ️ ­­É­r­t­­é­­­k­­e­l­­­d­ ­­a­­ ­­­s­z­e­­x­­i­­­ ­p­­­u­n­­c­i­m­­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
csapláros
2024. július 04. 09:49
Osztap_Bender 2024. július 03. 12:54 ..."Megint bakot tetszett lőni, ... Aztán ma rideg valóságként megjelenik az ukránok véleménye. ... Szép és sikeres bemutatkozás volt ez az unió élén eltöltött második nap után. A magyarok szégyenkezhetnek miatta, az unió pedig röhöghet jelenlegi "vezetőjén"."... A FASZT. NE keverd a MÉDIÁT a valósággal: A new-yorki kazár uzsorások és uniós csicskásai DÜHROHAMOT KAPTAK bazdmeg, hogy egy gój beleköpni igyekezett a fegyverbizniszükbe, hogy zsidóbb a zsidóknál és hogy előttük ment ki a forgóajtón. IGEN, a bemutatkozás SIKERES volt: mindenki FELFIGYELT és MEGDÖBBENT. Ezen NEM NEKÜNK, magyaroknak KELL SZÉGYENKEZNIE, hanem azoknak, akik SEGGHÜLYÉK hogy felismerjék az ÚJ LIBERÁLNÁCI nyugati világ DIKTATÚRÁJÁT, illetve felismerték, de SEMMIT nem tesznek ellene ! NEM TAPASZTALNI azt, hogy akkora lenne a röhögés Orbánnal szemben, inkább a düh mellett (Weber, Freund) a FÉLELMET, a népeknél pedig A REMÉNYT, hogy van kiút és hogy esetleg valami változik !
csapláros
2024. július 04. 09:37
ersa57 2024. július 03. 13:01 ..."Milyen életet ajánl Magyarország kormánya és Oroszország Ukrajnának??"... Ez egy hülye kérdés. BÉKÉT, BIZTONSÁGOT, az emberi létet VÉGIG ÉLHETŐ körülményeket JAVASOL Mo. és Oroszo. is. Milyen élete volt őseidnek a háború után? Mindenki ÖRÜLT annak, hogy élt, és hogy TÚLÉLTE. Ezért, MÁSOKKAL szolidárisan takarította a romokat és építette újjá az országot, megelégedéssel tapasztalva a romok eltűnését, a boltok, szolgáltatások, a szórakoztató intézmények, a MUNKA beindulását a gyárakban. Földosztás volt és demokratikus szabad választások. Innentől MINDENKINEK olyan élete volt, amilyet MAGÁNAK VÁLASZTOTT, még akkor is, ha ennek a körülmények korlátokat szabtak. Jobb mint a drónok előli rohangálás, a folyamatos rosszkor rossz helyen levés, vagy MINDENT hátrahagyva menekültként külföldön. Még egy NYOMORBAN VÉGIG ÉLT élet is TÖBB, JOBB, mint az ÉLET MEGSZAKADÁSA.
a-gyar-2
2024. július 03. 16:27 Szerkesztve
Közben Kína megint kiütéssel nyert mert a realitással vannak elfoglalva nem a nagyf@szú nénikkel és ezzel a f@sz-zongoristával. Amíg ez a korrupt dzsentri buta barmok megszállottan putyinnal és azzal vannak elfoglalva, hogy minél több dzsendert fedezzenek fel addig a kínaiak azzal vannak megszállottan elfoglalva minél több hidat, utat szupermodern várost épitsenek fel otthon és minél több vállalatot, bankot stb. vegyenek meg vagy szorítsanak ki világszerte. De korrupt dzsentri buta barmoknak nincs fontosabb mint az, hogy a férfiak is szülhetnek. Az egész lezüllik magától. Mint az egykori dzsentri réteg. Azt hitték, hogy valakik. Ment a nagyképű üres büszke duma, de a feltörekvő vállalkozók egy nemzedék alatt megették őket. Így van ez az a nyugat és Kína esetében is. Különbség, hogy ez nem egy nemzedék hanem kevesebb mint 10 év alatt fog megtörténni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!