Megugrott Netanjahu támogatottsága

2024. július 20. 14:01

Többen temették már az elmúlt időszakban Orbán izraeli szövetségesét és az általa vezetett Likud Pártot. A legfrissebb felmérés mást mutat.

2024. július 20. 14:01
Orban - Netanyahu meeting in Jerusalem

Nyitókép forrása: ISRAELI PRIME MINISTRY PRESS OFF / ANADOLU AGENCY / ANADOLU VIA AFP

 

Izrael tavaly október óta vív harcot a Hamász nevű palesztin terrorszervezettel. Közismert, október hetedikén a szervezet fegyveresei nagyszabású támadást indítottak a zsidó állam ellen. A Gázai övezetből több ezer rakétát lőttek ki, emellett az iszlamista terrorszervezet fegyveresei dél-izraeli városokban tüzet nyitottak az utcán, civileket és katonákat is túszul ejtettek. 1200 izraeli hunyt el, kétszázötven izraeli állampolgárt elraboltak.

Erre válaszul az Izraeli Védelmi Erők (IDF) ellencsapások tömkelegét hajtott végre Hamász-célpontok ellen; hadikormány állt fel; Benjámin Netanjahu kormányfő pedig kijelentette: háborúban állnak, s ennek addig nem vetnek véget, míg fel nem számolják az iszlamista szervezetet, ki nem szabadítják az izraeli túszokat. Világszerte, de hazájában is sok kritika éri a Netanjahu-féle egységkormányt.

Az egyik legfrissebb közvélemény-kutatás alapján viszont ha most tartanának választásokat Izraelben, a Likud 28 képviselői helyet szerezne a 120 fős Knesszetben. Korábban kevesebb mandátumot becsültek a Likudnak,

tehát Netanjahuék támogatottsága e felmérés alapján megugrott,

emlékeztet a Breitbart.

Ugyanakkor a regnáló zsidó kormányfő támogatottsága is kiemelkedik (idén az eddig mért legmagasabb szinten áll), 48 százalék szimpatizál, támogatja Netanjahut; míg riválisa, Beni Ganc volt védelmi miniszter neve mellett 28 százalék áll. Egyébként a Ganc vezette Nemzeti Összetartozás Pártja a második helyen áll, ők 16 képviselői helyet szereznének az izraeli törvényhozásban.

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­É­r­­t­­é­­­k­e­­­l­d­ ­a­ ­­­s­z­­­e­­­x­i­­ ­­p­u­­­n­­c­­­i­­m­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
eljolesz
2024. július 21. 10:41
Ez van, ha valakit ilyen hágai bíróságszerű sóhivatal ítél el.
billysparks
2024. július 20. 20:35
Jó ez nekünk?
Türelem
2024. július 20. 17:34
Változatlanul Hajrá Bibi! Hajrá Izrael!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!