Megtorlással fenyegeti Ukrajnát a szlovák elnök a leállított orosz olajszállítmányok miatt

2024. július 24. 19:21

Nem lennének kedvezőek sem Ukrajnának, sem a régió lakosainak – tette hozzá a szlovák államfő.

2024. július 24. 19:21
null

Nyitókép: Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Peter Pellegrini szlovák köztársasági elnök, lépéseket helyezett kilátásba az Ukrajna által megszakított Lukoil-olajszállítások miatt. A pozsonyi ellenzék szerint csak a kormánytagok vannak meglepődve azon, hogy Szlovákia már nem kap orosz kőolajat – írta meg az Infostart. Peter Pellegrini elnök hangsúlyozta, hogy Szlovákia mindig felelős partnerként viselkedett Ukrajna felé, különösen a villamosenergia-ellátás terén. 

Felhívta a figyelmet a háború kitörése óta nyújtott humanitárius segítségre és a szlovák védelmi rendszerek Ukrajnának történő adományozására. Emlékeztetett arra, hogy Szlovákia a 

saját költségén alakította át a vezetékét, hogy fordított áramlással gázt szállíthasson Ukrajnának olyan időszakokban, amikor annak nem volt elég.

Pellegrini reményét fejezte ki, hogy Ukrajna mielőbb helyreállítja a szállításokat,

mert Szlovákia, mint szuverén ország, kénytelen lesz megtorló intézkedéseket hozni, amelyek nem lennének kedvezőek sem Ukrajnának, sem a régió lakosainak.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 263 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­­­é­k­e­­l­d­­­ ­­­a­­ ­­s­­z­­e­­x­­­i­ ­­­p­­­u­­­n­­­c­­­i­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Zoltan70
2024. július 25. 09:24
"A pozsonyi ellenzék szerint csak a kormánytagok vannak meglepődve azon, hogy Szlovákia már nem kap orosz kőolajat". Ez tételesen igaz lehet, hiszen az ottani hazaáruló ellenzék Ukrajnával, Brüsszellel és Washingtonnal valószínűleg már jó előre leegyeztette ezt a lépést (is), így nekik ez tényleg nem újdonság. Ebben is hasonlítanak a mi ballib parazitáinkra.
Kecmec
2024. július 25. 04:25
Nem kell fenyegetőzni, be kell tartani nekik minden területen ahol érintettek! Sunyi troger maffia terror állam......a világ seglyúka!
EX_Terminator
2024. július 25. 02:26
ÍGY BECSÜLJÉTEK MEG AMIT KAPTOK TŐLÜNK TI HÁLÁTLAN FÉRGEK.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!