Megrohamozták Kárpátalját az ukránok, oda költöznének, ahol a magyarok is laknak

2024. július 30. 10:50

Valószínűleg az elhelyezkedése miatt lett Ungvár Ukrajna legdrágább városa.

2024. július 30. 10:50

A nyitókép illusztráció. Fotó: STRINGER / ANADOLU AGENCY / ANADOLU VIA AFP

A LUN ingatlanportál legfrissebb jelentése alapján arról írt a Kárpáti Igaz Szó, hogy Ungvár lett Ukrajna legdrágább városa a lakásbérleti díjak tekintetében, megelőzve a korábbi éllovas Lemberget és a fővárost, Kijevet.

Egy egyszobás lakás bérleti díja Ungváron átlagosan 17,7 ezer hrivnya havonta.

Lembergben ugyanilyen lakásért átlagosan 16,5 ezer, Kijevben pedig 15 ezer hrivnyát kérnek. A lap kiemelte, hogy érdekes módon Odessza, amely korábban magas bérleti díjairól volt híres, jelenleg a 14. helyet foglalja el 7 ezer hrivnya havi átlagos bérleti díjjal.

Az valószínűleg senkit sem fog meglepni, hogy a frontvonalhoz közeli városokban jelentősen alacsonyabbak a bérleti díjak: Csernyihivben 5,8 ezer, Zaporizzsjában és Szumiban 5,5 ezer, Mikolajivban 5 ezer, Harkivban és Herszonban pedig mindössze 4 ezer hrivnya havonta.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2024. július 30. 20:11
Megrohamozták Kárpátalját az ukránok, oda költöznének, ahol a magyarok is laknak -------------------- Ezért kell meghalniuk a magyaroknak ukrajnában?
Nasi12
2024. július 30. 13:27
Most kell népszavazást tartani kárpát alja autonómiájáról. 98% részvétel mellett 99% igen lenne
konfucius
2024. július 30. 12:32
Erre a helyzetre csak egy megoldás van: rá kéne ébrednünk végre, hogy kevesen vagyunk, sokkal többen kéne lennünk. Ahogy korábban mások írták: a szerb bejött a Vajdaságba, aztán ott ragadt, az eredmény pedig az, hogy eltűnt a fele magyar népesség. Az ukránok most ugyanezt csinálják. Az arányokon csak úgy lehet változtatni, ha mi ott többen leszünk. Ezt fel kéne fogjuk végre.
békalepcse2.0
2024. július 30. 12:14
Attól tartok nem csak az ukrináci hatalom alól akarnak ide költözni, hanem ha lesz határrevízió akkor a szabotőrök is célba vették Kárpát-alját.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!