Megkérdőjelezték az uniós tagságunkat – újra hátba szúrta Magyarországot a szövetségese

2024. július 23. 11:59

A finn külügyminiszter szerint az értékek különbözősége miatt a magyaroknak el kellene gondolkodniuk azon, hogy helyük van-e az Európai Unióban.

2024. július 23. 11:59
Baltic Sea Council meeting

Nyitókép: AFP/DPA/Kay Nietfeld

Elina Valtonen finn külügyminiszter szerint Orbán Viktornak nem szabadott volna Moszkvába és Pekingbe látogatnia a béke érdekében, amíg ő az Európai Unió soros elnöke – írja finn lapokra hivatkozva a RIA.

A tárcavezető megjegyezte:

Magyarországnak el kellene gondolkodnia azon, hogy az értékek különbözőségére tekintettel megfelelő-e számára az uniós tagság.

A magyar kormány támogatta a finnek felvételét a NATO-ba, ám az első adandó alkalommal hátba szúrták Magyarországot, és ezt a politikát folytatják azóta is – az elsők között voltak, akik bojkottot hirdettek a soros elnökség budapesti csúcstalálkozóival kapcsolatban. Korábban Finnország miniszterelnöke elfogadhatatlannak nevezte azt is, hogy a magyarokat vállalhatatlan stílusban kritizáló Svédország nem kapott azonnali ratifikációt.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 241 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­é­k­e­­l­d­ ­­a­ ­­s­­­z­­­e­x­i­ ­p­u­­n­­c­­i­­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­𝐍
luckyjabba
2024. július 24. 13:37
PszihoUnio
2024. július 24. 09:29 Szerkesztve
Lajoss 2024. július 24. 07:49 ... nem EU-konform. Ez tény. Még szerencse. Ezért van a FIDESZnek sorozatosan nagy többségű felhatalmazása a magyar néptől. És lesz a jövőben is. Te viszont teljesen egy EU-konform jenkibérenc vagy. Rögtön felismerhető korrupciótól bűzlessz, pont mint Brüsszel. Neked is gurulnak a dollárok, mint a brüsszeli apparátcsikoknak. Eladod, elárulod a magyar népet, pont mint Brüsszel az egész Európát. Te magyargyűlölő okádék,
Lajoss
2024. július 24. 08:49
A magyar pártállam nem EU-konform. Ez tény. 😥
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!