Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Medvegyev: Az Európai Uniónak háborúra van szüksége

2024. július 05. 19:52

Orbán moszkvai látogatására adott nyugati reakciókból vonta le ezt a következtetést az orosz politikus.

2024. július 05. 19:52

Nyitókép: Yuri KADOBNOV / AFP

A Mandiner pénteken beszámolt róla, hogy az ukrajnai rendezésről és a kétoldalú kapcsolatokról kezdett eszmecserét a Kremlben pénteken Vlagyimir Putyin orosz elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök.

A magyar miniszterelnök a tárgyalás előtt, a sajtó jelenlétében mondott köszöntőjében emlékeztetett, hogy 2009 óta ez a tizennegyedik kétoldalú találkozójuk az orosz elnökkel.

Ugyanakkor hozzátette, hogy ez most különlegesebb, mint a korábbiak.

Azt is felidézte, hogy legutóbb 2022 februárjában járt Moszkvában, még a háború előtt. Orbán Viktor emlékeztetett, hogy július elsejével Magyarország adja az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét.

A kormányfő megköszönte az orosz elnöknek, hogy „ilyen nehéz körülmények között” is fogadja. Hangsúlyozta:

lassan elfogynak azok az országok, amelyek mind a két háborúban álló féllel tudnak beszélni, lassan Magyarország az egyetlen olyan ország Európában, aki mindenkivel tud beszélni”.

Medvegyev is megszólalt

Dmitrij Medvegyev most a közösségi oldalán elsősorban az európai politikusok nyilatkozatára reagált. Az egykori orosz elnök ugyanis nagyon nem volt megelégedve a nyugati világ reakciójával. „Az európai kretének hisztériája, amelyet Orbán Viktor moszkvai látogatása és Putyin elnökkel való találkozója okozott, ismét aláhúzza, hogy az Európai Uniónak és amerikai urainak háborúra van szüksége, nem békére” – írta Medvegyev.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-123
2024. július 08. 14:45
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­­­é­­k­e­l­­­d­­ ­a­­­ ­­­s­­z­e­­x­­­i­­­ ­­p­­­u­­­n­­c­­i­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
lajajakab11
2024. július 06. 17:57
******************************************************************* ******************************************************************* ** ** MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! ** ** Körönként prémium VODKA " KREMLin Special Metanol " grátisz! ** ** ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! ** ** Haladóknak noviCSOKI ! ** ** ** »»»» KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! «««« ** ** ** A mű-cár üzenete: VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK! ** ** ** !!! Kizárólag a FÉLkegyelműek válaszoljanak !!! ** ** ******************************************************************* *******************************************************************
Lajoss
2024. július 06. 11:06
Ez nagyobb idióta,mint a gazdája.
stormy
2024. július 05. 23:41
"Európai Uniónak és amerikai urainak " ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!