Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Közel a vég? Biden a családjával egyeztetett az elbukott vita után

2024. július 01. 07:22

A családi találkozón jelen voltak az elnök gyermekei és unokái is.

2024. július 01. 07:22
President Joe Biden and First Lady Jill Biden

Nyitókép: Kyle Mazza/Anadolu via Getty Images

A Guardian értesülése szerint Joe Biden vasárnap összehívta a családját egy egyeztetésre, miközben egyre nagyobb nyomás nehezedik rá, hogy a csütörtöki, Donald Trumppal folytatott katasztrofális elnökválasztási vita után lépjen vissza. Az elnök környezetében lévő tisztviselők azonban cáfolják, hogy a család az elnök versenyből való kilépését vitatná meg, ugyanis a találkozót még a vita előtt elkezdtek szervezni.

Az NBC News forrásai szerint az elnök és a first lady, Jill Biden hozza meg a végső döntést arról, hogy Biden végül „bedobja-e a törülközőt” vagy pedig a történtek ellenére is folytatja a versenyt a második hivatali ciklusért. A családi találkozón jelen voltak az elnök gyermekei és unokái is, de

 a döntés meghozatala az elnök és felesége kezében van.

A demokrata vezetők a média előtt egyelőre kiállnak az elnök mellett, és szerintük továbbra is képes lesz legyőzni Trumpot novemberben, ugyanakkor magánemberként egyre többen adnak hangot az aggodalmuknak.

„A kampánnyal kapcsolatos bármilyen megbeszélés várhatóan informális vagy utólagos gondolat lesz” – mondta egy forrás az NBC-nek, hogy tompítsa az összejövetel céljával kapcsolatos spekulációkat. A kormány tehát egyelőre igyekszik hűteni a kedélyeket, de az amerikai nyilvánosság nem tartja életszerűnek, hogy egy ilyen helyzetben nem ül össze egyfajta „válságstáb” a helyzet kezelése érdekében.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-104
2024. július 02. 17:02
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­é­­­k­­­e­­l­­d­­­ ­­­a­ ­­s­­­z­­e­x­­i­­­ ­p­­­u­­n­­­c­­i­­­m­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­𝐍
remi
2024. július 01. 11:40
"4 hónap alatt kihozni egy új jelöltet, aki képes szembeszállni" Te nagyon el vagy tévedve, a komplett f.o.s 8 éve építi miselleobomber elnökjelöltségét. Itt csak az előre leosztott lapokat fordítják pofával felfelé. Nem mellesleg az ún. "közösségi média" korában usákiában ugyanúgy fel lehet építeni az aktuális hőre lágyuló fröccsöntött megváltót pár hónap alatt ahogy bárhol, ahol az internet-penetráció már elért egy bizonyos szintet.
nemugatolmerkapol
2024. július 01. 09:40
Hogyan hallgathat ebben a fenyegető, trumpizálódó légkörben Hollywood! Szerintem vegyék fel a kötelező filmes kvóták közé Trump gonoszságának a bemutatását! Hogyan hallgathat Lady Gaga? Madonna? Robert de Niro?
Kybon
2024. július 01. 09:01
Csak az a kérdés, hány felvonásos a darab, és a szünetben van-e büfé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!