Kleinezeitung: Az, hogy Orbánról szól nálunk minden, az osztrák belpolitika csődje

2024. július 18. 15:24

A lap főszerkesztő-helyettesének egyébként a 2000-es, Ausztria elleni szankciók jutottak eszébe a magyarok elleni bojkottról.

2024. július 18. 15:24

(Nyitóképen: Orbán Viktor és Karl Nehammer osztrák kancellár. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

***

„Őrület, méltatlan egy koalíciós kormányhoz”

– vonta le a sommás következtetést az osztrák pártok viselkedéséről a Kleinezeitung főszerkesztő-helyettese, Michael Jungwirth.

Emlékezetes: az osztrák kancellár nem támogatta a bojkottot.

Ezt is ajánljuk a témában

A veterán újságíró rámutatott: Orbán kapcsán teljesen széthasadt az osztrák kormánykoalíció, „mindenki azt csinál, amit akar”. Hiszen az ÖVP nem bojkottál, hanem Magyarországra engedi a képviselőit, a Zöldek viszont felsorakoznak Von der Leyen mellett.

Hozzátette: mi ez, ha ez nem a belpolitikai csőd bejelentése?

„Orbán úr hihetetlen erőfeszítései után – aki EU-elnöki mandátuma idején Putyint, Hszit és Trumpot is megkereste – Von der Leyen visszavágott, és kijelentette, hogy nem küld biztost a Magyarországon zajló informális uniós miniszteri tanácsokra”.

Jungwirth hozzáfűzte: neki erről a 2000. évi Ausztria elleni uniós szankciók jutnak az eszébe.

Természetesen a – közben újraválasztott – bizottsági elnök a még bizonytalan kimenetelű választási győzelmét akarta ezzel aládúcolni.

„Hogy ennek van-e értelme, az más kérdés” – így az újságíró.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000039
2024. augusztus 30. 13:11
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­é­­k­­e­­l­­­d­­­ ­­a­­­ ­­s­­z­­e­­­x­­­i­­­ ­­p­­­u­­­n­c­­i­m­­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Dixtroy
2024. július 18. 16:45
"A lap főszerkesztő-helyettesének egyébként a 2000-es, Ausztria elleni szankciók jutottak eszébe a magyarok elleni bojkottról." És ez megy már nyolc éve. Most vetted észre?
gyaloggos
2024. július 18. 16:33
komloisracok! S MILYEN jó nekik! "Orbán világpolitikai tényező. Senki nem tudja, hogy ki a Finn, svéd, Spanyol stb miniszterelnök"
komloisracok
2024. július 18. 16:07
Orbán világpolitikai tényező. Senki nem tudja, hogy ki a Finn, svéd, Spanyol stb miniszterelnök
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!