Kiderült, miért olyan nehéz lelőni az ukránok legendás csodafegyverét, a Storm Shadowt

2024. július 09. 07:43

Az oroszok szétszedték Ukrajna egyik legjobb fegyverét, hogy megtudják, miért olyan nehéz elpusztítani.

2024. július 09. 07:43
SCALP Missile At Paris Air Show

Nyitókép: Nicolas Economou/NurPhoto via Getty Images

Orosz hadmérnökök jelenleg a Storm Shadow/SCALP rakétát tanulmányozzák, és már sikerült részletesen átvizsgálniuk a fegyver irányítórendszerét – írja a Portfolio.

Orosz sajtóhírek szerint az orosz haderőnek sikerült megszereznie legalább egy, szinte sértetlen állapotú Storm Shadow rakétát, miután azt az elektronikus harcászati rendszereik a földre kényszerítették. Egy meg nem nevezett hadmérnök elmondta a lapnak, hogy a rakéta irányítórendszereinek részletes tanulmányozása után várhatóan hatékonyabb légvédelmi rendszereket lesz képes fejleszteni az orosz hadiipar.

Jelenleg a fegyver robbanófejét és kapcsolási rajzait vizsgálják

– tette hozzá a forrás.

Andrej Szimjonov orosz tábornok szerint a Storm Shadow rakétákat azért is nehéz elfogni, mert lopakodó üzemmódban a célterülethez közel repülnek, majd irányt váltanak, és végül amerikai műholdak segítségével vezetik őket a célra.

A brit-svéd-francia fejlesztésű rakéták elfogása eddig komoly kihívást jelentett az orosz légvédelemnek. Ukrajna nemrég bejelentette, hogy az orosz Fekete-tengeri flotta szinte minden tengerészeti képességét kivonta a Krímről a rendszeres Storm Shadow támadások miatt. Ilyen rakéták semmisítették meg az orosz hadiflotta szevasztopoli parancsnokságát is.

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kiszelly Zoltán

Mozgástér

Idézőjel

Orbán Viktor kijevi és moszkvai útja azt volt hivatott demonstrálni, hogy a fegyverküldés és további öt év háború helyett igenis van lehetőség a béketárgyalásokra.

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:35
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­­é­k­­e­­­l­­­d­­­ ­a­ ­­­s­­z­e­­x­­­i­ ­­p­u­­­n­c­­­i­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
alexandrosz-2
2024. július 09. 21:08
Tehát az usa a Nato awasc gépek adatai, saját drónjai, saját műholdjai felderitési adatai alapján vezérli, programozza a pusztito eszközöket. Ez nyílt háború. Putyin és a bandája gyáva szarok, ha ezt èvek óta eltűri.
Beszélgető
2024. július 09. 17:15
"... miután azt az elektronikus harcászati rendszereik a földre kényszerítették..." Ez a kulcs. Le tudták hozni az égről. A többivel is ezt teszik... vagy csak szólnak a tesóknak, hogy finoman küldjék, mert egészben kell :o)
letsgobrandon-2
2024. július 09. 16:33
és végül amerikai műholdak segítségével vezetik őket a célra. -------- szóval ha át tudják venni az irányítást akkor mehet a kukába
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!