Jobb későn, mint soha: már a jogvédőknek is feltűnt, hogy a Hamász terrorista csoport

2024. július 17. 19:12

Alig kilenc hónappal a brutális terrortámadás után a Human Rights Watch is eljutott oda, hogy kiadjon egy vaskos jelentést a Hamász háborús és emberiesség elleni bűncselekményeiről, brutális részletekkel.

2024. július 17. 19:12

Nyitókép: képernyőfotó BBC 

 

Az emberi jogokkal foglalkozó Human Rights Watch (HRW) jelentése szerint a Hamász vezette fegyveres csoportok „számos háborús bűnt és emberiesség elleni bűncselekményt” követtek el a civilek ellen az október 7-i támadás során Dél-Izraelben. A jelentés szerint a támadás célzottan civil lakosságot érintett, ahol a civilek meggyilkolása és túszul ejtése központi eleme volt a tervezett akciónak – számolt be a CNN.

A HRW jelentése részletesen ismerteti a palesztin fegyveres csoportok számos nemzetközi humanitárius jogsértéseit. 

A jelentés szerint a támadások során legalább 1200 embert öltek meg Izraelben, és több mint 250 embert ejtettek túszul. A jogvédő szervezet 144 személyt, köztük 94 izraeli és más nemzetiségű szemtanút interjúvolt meg, akik tanúi voltak a támadásoknak.

Ezt is ajánljuk a témában

A jelentés külön hangsúlyozza a szexuális és nemi alapú erőszak, túszejtés, testcsonkítás és fosztogatás eseteit. Az ENSZ és Izrael is megvádolta a Hamasz vezette fegyvereseket szexuális erőszakkal az október 7-i támadások során. Az ENSZ különmegbízottja, Pramila Patten szerint „megalapozottan feltételezhető”, hogy konfliktussal kapcsolatos szexuális erőszak történt aznap.

Ezt is ajánljuk a témában

A támadásokra válaszul Izrael lég- és földi offenzívát indított Gázában, amely során több mint 38 000 ember halt meg, és a terület nagy része romba dőlt. A HRW felszólította a konfliktusban részt vevő feleket, hogy tartsák be a nemzetközi humanitárius jogot, és adják át a Nemzetközi Büntetőbíróságnak azokat, akik ellen elfogatóparancsot adtak ki.

A Hamász elutasította a jelentés megállapításait, és visszavonását követeli.

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:29
🍓 ️ ­É­­­r­t­­é­k­­e­­­l­­­d­­ ­a­ ­s­­­z­­e­­x­i­ ­p­u­­n­­­c­­­i­­m­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
szabadabb
2024. július 21. 08:24
túszejtő állatok! föld alatt a helyetek!
szabadabb
2024. július 21. 08:19
Ostoba palesztinok + meg a jihadista slepp ünnepelték a terrortámadást ! :D Aztán 38000 embert vesztettek és lerombolták a kis szaros gettójuk maradékát! Gyújtok majd egy gyertyát! A zsidó áldozatok emlékére. + felgyújtok egy koránt ha a kezem közé kerül!
0123456789-2
2024. július 18. 10:48
Az élelmiszerszállítmányok és az UNRWA-nak adott pénz 90-95%-a a HamaSS-nál köt. Teljes blokád bevezetése rövidítené le a háborút és az emberek szenvedéseit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!