Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Brutális videó: így bánik a fogságba esett izraeli női katonákkal a Hamász

2024. május 23. 16:39

A nyilvánosságra hozott felvételt először a terrorszervezet tette közzé, de a túszok családjai ezzel akarnak nyomást gyakorolni Netanjahura.

2024. május 23. 16:39

Nyitókép: képernyőfotó a CNN videójából

 

A Hamász által az október 7-i támadások során elfogott hét izraeli katonanő családja megrázó felvételeket tett közzé rokonaik elrablásukról. Céljuk, hogy nyomást gyakorolnak Benjamin Netanjahu miniszterelnök kormányára, hogy sürgessék a túszok szabadon bocsájtását.

A videón a nőket – akik mindannyian az Izraeli Védelmi Erők (IDF) katonái – összekötött kézzel egy falhoz sorakoztatják. Néhány nő arca véraláfutásos és véres.

A felvételt korábban a Hamász hozta nyilvánosságra – közölte a Túszok Családjainak Fóruma. Ez a csoport az IDF-től szerezte meg, amely korábban úgy vágta meg a videót, hogy a legfelkavaróbb jelenetek nem maradjanak benne.

A nőket a Hamász a Gázai övezet északi részén található izraeli Nahal Oz katonai támaszpont elleni támadás során rabolta el, a militáns csoport Izrael elleni támadásainak részeként, amelynek során 

mintegy 1200 ember vesztette életét, és több mint 250-et ejtettek foglyul.

A támadást követően Izrael háborút indított a Gázai övezetben, amely az elmúlt hét hónapban több mint 35 ezer palesztint ölt meg a gázai palesztin egészségügyi minisztérium szerint.

Az elrabolt nők az IDF dolgoztak, az izraeli határ megfigyelőiként.

A megpróbáltatásaikról készült videót nyilvánosságra hozatala után egyre nagyobb nyomás nehezedik Netanjahura,

hogy előmozdítsa a Hamász által még mindig fogva tartott izraeliek szabadon bocsátását, amit kormánya a gázai offenzíva egyik fő céljává tett. Az elmúlt hónapokban számos kísérlet meghiúsult a Hamásszal való túsz- és tűzszüneti megállapodás megkötésére, ami feldühítette a foglyok hazatéréséért kampányoló izraeliakat.

Netanjahu szerdán kijelentette, hogy elborzasztja a videó, majd folytatta, hogy Izrael továbbra is mindent megtesz, hogy hazahozza a foglyokat.  A terroristák kegyetlensége csak fokozza elszántságát, hogy erőteljesen harcoljanak a Hamász megsemmisítéséig, hogy soha többé ne fordulhasson elő az, amit láthattak – írta a CNN.

Benny Gantz, a háborús kabinet minisztere azt mondta, amikor először látta a videót, felfordult a gyomra.

 

 

 

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:13
🍓 ️ ­­­É­r­­­t­­­é­­­k­e­­l­­­d­­­ ­­a­ ­s­­z­e­­x­i­­ ­­p­­u­­­n­c­i­­m­a­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­­𝐍
Aerion
2024. május 26. 18:54
A nyilvánosságra hozott felvételt először a terrorszervezet tette közzé, de a túszok családjai ezzel akarnak nyomást gyakorolni Netanjahura. -------- Szerintem ezen az ilyen videókon a nyugati egyetemeken tüntető diákok elélveznek a gyönyörűségtől. Sok-sok szekszi punci.
Patika
2024. május 24. 18:45
Sokkal humánusabb volna, ha sterilizálná a Hamasz a zsidó baklanőket, mielőtt kuplerájba vinné munkaszolgálatra mindet.
2024. május 24. 17:08 Szerkesztve
Ha gyerekeket nem oltek volna meg es nem rabolnak el civileket, talan meg meg is sajnalnam szegeny hamaszt… Ja, nem!🤮
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!