Portugália
ÉLŐ
Franciaország

Felmérés: az európaiak nem hisznek az ukránok győzelmében

2024. július 03. 12:25

Az európai lakosság szerint tárgyalásos úton fog véget érni az orosz-ukrán háború.

2024. július 03. 12:25
Media Briefing Of Prime Minister Of Hungary And Ukrainian President Volodymyr Zelensky In Kyiv, Amid Russia's Invasion Of Ukraine.

Nyitókép: NurPhoto / NurPhoto via AFP

Egy 15 országban végzett nagyszabású közvélemény-kutatás szerint a legtöbb európai szerint az ukrajnai háború Oroszországgal való tárgyalás útján fog véget érni, nem pedig egy katonai győzelemmel – számolt be a Guardian. 

A felmérésből az is kiderült, hogy az európaiak továbbra is támogatják Ukrajna felfegyverzését, 

de nem azért, mert úgy hiszik, hogy ez a győzelemhez vezeti az országot hanem, hogy megerősítsék Ukrajna pozícióját a béketárgyalásokon. 

Az Európai Külkapcsolatok Tanácsának (ECFR) agytrösztje 2024 májusában 15 országban 19 566 ember körében végzett közvélemény-kutatást. 

A felmérést Ukrajnában is elvégezték, ahol a lakosság többsége úgy nyilatkozott, hogy megbíznak Volodimir Zelenszkijben. A megkérdezett ukránok 58%-a nyilatkozott úgy, hogy a háború ukrán győzelemmel fog véget érni, míg 30% gondolta úgy, hogy tárgyalások zárják le a konfliktust. Mindössze 1 % szerint fog Oroszország győzni. 

Ezt is ajánljuk a témában

A 14 másik ország közül egyedül az észtek közül hisznek még mindig sokan az ukrán győzelemben. Mindazonáltal Svédországban és Lengyelországban a többség azt támogatja, hogy Európa addig segítse Ukrajnát a harcokban, amíg vissza nem szerzi a területeit. Olaszországban, Görögországban és Bulgáriában a többség ellenezte ezt, olyannyira, hogy szerintük rossz ötlet volt növelni az ukrán fegyverszállítmányokat. 

A felmérés alapján Olaszország az a legnagyobb európai hatalom, amelynek lakossága a legkevésbé támogatja Ukrajnát. 

A legtöbb európai ország még mindig támogatja a fegyverszállítmányok küldését, még akkor is, ha ez csak Ukrajna tárgyalási pozíciójának megerősítését szolgálja. Még Ukrajna legnagyobb támogatói sem küldenének katonákat az ország megsegítésére. 

Az ukránok leginkább a britek valamint a litvánok támogatását értékelik, és aggódnak, hogy az amerikaiak Kijev bevonása nélkül fognak megegyezni az oroszokkal. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:23
🍓 ️ ­­É­­­r­t­­­é­k­e­­l­­­d­­ ­­a­ ­­s­­z­­­e­­x­i­ ­p­­­u­n­c­­­i­­­m­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
johannluipigus
2024. július 03. 14:55
Elmebeteg lajajakabot is magára hagyták az ápolói.
lajajakab11
2024. július 03. 14:37
******************************************************************* ******************************************************************* ** ** MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! ** ** Körönként prémium VODKA " KREMLin Special Metanol " grátisz! ** ** ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! ** ** Haladóknak noviCSOKI ! ** ** »»»» KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! «««« ** ** ** VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK! ** ** ** !!! Kizárólag a FÉLkegyelműek válaszoljanak !!! ** ** ******************************************************************* *******************************************************************
Mindenhova
2024. július 03. 14:20
A Guardian vonalon készült felmérés kb. annyira hiteles, mint a rablógyilkos ígérete a jó magaviseletre. A lényeg, h. ők elhiszik. Még. Aztán persze ha nem jön össze majd keresnek a bűnbakot. Sztem Orbán lesz az. Vagy úgy amblokk a fidesz. Vagyis a magyarok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!