Úgy tűnik, Zelenszkij nem akar békét: az ukrán elnök nem fogadta meg Orbán javaslatát

2024. július 03. 08:36

Egy ukrán lap szerint a magyar kormányfő csupán „lehetőséget kapott arra, hogy kifejezze gondolatait”.

2024. július 03. 08:36
ORBÁN Viktor; ZELENSZKIJ, Volodimir

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

A Kyiv Independent arról ír, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök javaslatát arról, hogy Ukrajnának meg kellene fontolnia a tűzszünetet a béketárgyalások felpörgetése érdekében. Ihor Zsovka, az ukrán elnöki hivatal helyettes vezetője elmondta a lap szerint, hogy a kijevi találkozón 

Orbán „lehetőséget kapott arra, hogy kifejezze gondolatait”.

Hozzátette: Ukrajna elnöke meghallgatta Orbánt, de kifejtette Ukrajna álláspontját a válaszában, amely Zsovka szerint világos, érthető és jól ismert.

A lap felhívja a figyelmet: 

Ukrajna korábban már elutasította a tűzszünet ötletét, mivel szerintük ez csak az oroszoknak segítene, egészen pontosan abban, hogy átcsoportosítsák erőiket.

 Ezzel szemben az ukrán vezetés a saját békeformulája mentén fog tárgyalni a fegyvernyugvásról, írják, amelyet a júniusi svájci békekonferencián is megvitattak. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 339 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blondibarbi
2024. július 03. 15:06 Szerkesztve
Oké, hát akkor kipusztultok. Mivel Amerika így döntött.
kukasmacska
2024. július 03. 13:57
"Ukrajna korábban már elutasította a tűzszünet ötletét, mivel szerintük ez csak az oroszoknak segítene, egészen pontosan abban, hogy átcsoportosítsák erőiket." Tehát a tűzszünetben Ukrajna nem folytatja a kiképzést, nem kap fegyvereket, nem gyűjt erőt, hanem mindenki hazamegy. Persze. "Ezzel szemben az ukrán vezetés a saját békeformulája mentén fog tárgyalni a fegyvernyugvásról" És mégis kivel fog tárgyalni?
tomekjosef
2024. július 03. 12:25
Minél később lesz tűzszünet, béke, annál több halott, annál nagyobb területvesztés, annál több borzalmat kell átélnie az egyszerű embereknek... Az, hogy a pöcszongorista elutasítja a tűzszünetet érthető, mert az az ő véget jelentené. Ha béke lesz, akkor elkell számolnia az ukrán nemzet egész generációjának a feláldozásával, az ország jelentős, gazdaságilag legértékesebb részének romba döntéséről, az ország egyötödének az elvesztésével, az elmenekült fiatal lakosság elvesztésére, mivel azoknak eszük ágába sincs visszamenni a romokba lévő országba... Ezt a korrupt bűnözőt a sajátjai fogják felkoncolni.
syphax
2024. július 03. 12:06
Az itteni--és máshol--elllenzéki kommentelők olyan buták, hogy nem érdemes reagálni sem az ú.n. "kommentelő beírogatásaikra"! Egyszerűen az ORBÁNGYŰLÖLET ELVETTE AZ ESZÉT MÉG AZOKNAK IS, AKIKNEK EGY MINIMÁLIS MENNYISÉGŰ IS VOLT MÉG KORÁBBAN.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!