Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Úgy tűnik, Zelenszkij nem akar békét: az ukrán elnök nem fogadta meg Orbán javaslatát

2024. július 03. 08:36

Egy ukrán lap szerint a magyar kormányfő csupán „lehetőséget kapott arra, hogy kifejezze gondolatait”.

2024. július 03. 08:36
ORBÁN Viktor; ZELENSZKIJ, Volodimir

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

A Kyiv Independent arról ír, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök javaslatát arról, hogy Ukrajnának meg kellene fontolnia a tűzszünetet a béketárgyalások felpörgetése érdekében. Ihor Zsovka, az ukrán elnöki hivatal helyettes vezetője elmondta a lap szerint, hogy a kijevi találkozón 

Orbán „lehetőséget kapott arra, hogy kifejezze gondolatait”.

Hozzátette: Ukrajna elnöke meghallgatta Orbánt, de kifejtette Ukrajna álláspontját a válaszában, amely Zsovka szerint világos, érthető és jól ismert.

A lap felhívja a figyelmet: 

Ukrajna korábban már elutasította a tűzszünet ötletét, mivel szerintük ez csak az oroszoknak segítene, egészen pontosan abban, hogy átcsoportosítsák erőiket.

 Ezzel szemben az ukrán vezetés a saját békeformulája mentén fog tárgyalni a fegyvernyugvásról, írják, amelyet a júniusi svájci békekonferencián is megvitattak. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 259 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:23
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­é­­­k­­­e­­l­­­d­­ ­a­­ ­s­z­­­e­­­x­­­i­­ ­­­p­­­u­­­n­­­c­­­i­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
blondibarbi
2024. július 03. 15:06 Szerkesztve
Oké, hát akkor kipusztultok. Mivel Amerika így döntött.
kukasmacska
2024. július 03. 13:57
"Ukrajna korábban már elutasította a tűzszünet ötletét, mivel szerintük ez csak az oroszoknak segítene, egészen pontosan abban, hogy átcsoportosítsák erőiket." Tehát a tűzszünetben Ukrajna nem folytatja a kiképzést, nem kap fegyvereket, nem gyűjt erőt, hanem mindenki hazamegy. Persze. "Ezzel szemben az ukrán vezetés a saját békeformulája mentén fog tárgyalni a fegyvernyugvásról" És mégis kivel fog tárgyalni?
Uztu
2024. július 03. 13:30
Nagy fityiszes gyözellem 🤣🤣🤣🤣🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!