Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Brutális megosztottság a CDU-ban az ukránok miatt

2024. július 03. 15:54

A központ támogatná Ukrajnát, de sokan ennek nagyon nem örülnek, szóval igyekeznek elhallgatni a témát.

2024. július 03. 15:54

Nyitókép: RALF HIRSCHBERGER / AFP

 

A CDU a következő Bundestag-választási kampányban a biztonságpolitikát szeretné kiemelni, 

de Kelet-Németországban az ukrajnai szolidaritás árthat nekik. 

Friedrich Merz, a CDU vezetője, változtatásokat eszközöl, hogy kezelje a párton belüli és az országos megosztottságot – írta meg a Welt.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Francesca Rivafinoli

Mandiner

Idézőjel

Ali szerint viszont ideje foglalkozni a migránsbűnözéssel is.

Thomas Silberhorn, a CSU képviselője szerint a választási győzelem esetén a biztonságpolitika kiemelt terület lesz, több pénzt követelve a védelemre és szorosabb együttműködést Ukrajnával. 

Ugyanakkor Kelet-Németországban sokan aggódnak a háború eszkalációja miatt, ami szavazatokat veszíthet a CDU-nak.

A CDU-nak stratégiát kell találnia, hogy ne veszítse el a keletnémet szavazókat, miközben megőrzi biztonságpolitikai álláspontját. Néhányan szerint ez megalkuvónak tűnhet, de Merz óvatosabb hangot üt meg. Az ukrajnai háború és az orosz kapcsolatok kérdése mélyen megosztja a pártot, különösen, hogy az őszi tartományi választások közelednek.

Ezt is ajánljuk a témában

A védelmi kiadások finanszírozása további kihívás a CDU számára. Serap Güler szerint több pénzt kell fordítani a védelemre, de Merz ragaszkodik a költségvetési fegyelemhez, ami nehezíti a jelentős védelmi kiadások megvalósítását.

 

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:24
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­­­é­k­­e­­­l­d­­­ ­a­­­ ­­­s­­­z­­e­­­x­i­­­ ­p­­­u­n­­c­­­i­­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Lisa
2024. július 03. 19:23
Megérdemlik a CDU-t a németek! Már az is eszükbe jutott, hogy a nyugdíjasoknak is legyen kötelező napi 4 órás (ingyen) szolgálat.
CsakOlvas
2024. július 03. 17:45
EX_Terminator 2024. július 03. 17:23: mi szökség van erre?
EX_Terminator
2024. július 03. 17:23
MERT AZ!!!!!!!!!!!!!!!! HOYG VELETEK MEGFÉRJÜNK SOHA NEM LEHET KRÉDÉS SOHA NEM LEHET VITA VAGY ALKU TÁRGYA! EBBŐL A NAGY RAKÁS SZARBÓL AKÁRMIT IS CSINÁLJATOK SOHA SEMMI NEM LESZ AZ!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!