Az oroszok nem bírták tovább: reagáltak a Magyarország elleni támadásra

2024. július 12. 13:27

A Kreml szóvivője szerint az elmúlt napok eseményei azt bizonyítják, hogy mennyire nehéz most a józan hangoknak áttörést elérni Nyugaton.

2024. július 12. 13:27
Orbán Viktor, Vlagyimir Putyin

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

A Kreml szerint az Európai Unió vezetése durva nyomást gyakorol Orbán Viktor magyar miniszterelnökre, ami azt mutatja, mennyire nehéz most a józan hangoknak áttörést elérni Nyugaton – írja a Gazeta.

Látjuk, hogy vannak olyan vezetők, akik előremutató nézeteket vallanak, de azt is, mekkora nyomásnak vannak kitéve. Megkérdőjelezik Orbán Viktor utazásainak legitimációját, sőt, lassan elvennék Magyarországtól a soros elnökséget is

– hívta fel a figyelmet Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

Bár a soros elnökség elvételéről lassan lemondanak a Magyarországot leghangosabban kritizálók, a hetes cikkely szerinti eljárás megindításáról és a miniszteri találkozók bojkottjáról nem. Arra általában nem emlékeztetnek a kritikus kormányfők, hogy Orbán Viktor első útja Kijevbe vezetett a békemisszión, majd találkozott a kínai, a török és az amerikai elnökkel is, azaz nem csak Vlagyimir Putyinnal tárgyalt a lehetséges tűzszünetről.

Orosz szakértők már korábban is hisztériának nevezték az uniós reakciókat, egyikük pedig azt állította, a magyar miniszterelnök lehet az aduász, aki megmentheti Európát az Egyesült Államok nyomására folytatott önpusztító játékban.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 186 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2024. július 13. 15:44
Lalii, a csüngőhasú mamádról beszélsz...?! De hogy gyilkos is, az megdöbbent.
Mich99
2024. július 13. 15:39
Az EU vezetéséhez képest Putyin maga a tisztesség!
Lajoss
2024. július 13. 13:19
Mocsadék gyilkosok...a csüngőhasú hatalmas cimborái...😱
Zjzj
2024. július 12. 21:44
Komrad viktor viktorovics, ocseny szpasziba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!