Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Áttörés: nyilvánosságra hozzák a pedofilokat kiszolgáló Jeffrey Epsteinről szóló iratait

2024. július 02. 18:02

Az ügyészségi jegyzőkönyv részletei felháborítóak lesznek a tisztességes emberek számára a dokumentumokat nyilvánosságra hozó bíró szerint.

2024. július 02. 18:02
null

Nyitókép: Stephanie Keith/Getty Images

 

Egy floridai bíró elrendelte a pedofil gyermekkereskedő Jeffrey Epstein ellen 2006-ban indított állami büntetőeljárás leiratainak nyilvánosságra hozatalát – számolt be róla a BBC.

Epstein 2008-ban alkut kötött a hatóságokkal, hogy elkerülje a gyerekkereskedelem és a nemi erőszak vádját.

Bűnösnek vallotta magát egy enyhébb vádpontban, és mindössze 13 hónap börtönbüntetésre ítélték. Luis Delgado körzeti bíró hétfőn elrendelte a 16 éves dokumentumok kiadását, azt írva, hogy „a jegyzőkönyvben szereplő részletek felháborítóak lesznek a tisztességes emberek számára”.

A most nyilvánosságra kerülő, közel 200 oldalnyi dokumentum részleteket tartalmaz Epstein bűncselekményeiről, beleértve az áldozatok első kézből származó beszámolóit és a kiskorú áldozatoknak adott kifizetések részleteit.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Jeszenszky Zsolt

PestiSrácok

Idézőjel

Pezsgőt még ne bontsunk…

„A tanúvallomások az illetlen viselkedéstől egészen a nemi erőszakig terjedő tevékenységekre vonatkoznak –

a szóban forgó magatartások mindegyike szexuálisan deviáns, undorító és bűncselekmény.”

 – jelentette ki Delgado.

Hova tűnnek a gyerekek? 

Az Egyesült Államokban évente több mint 365 000 gyermek tűnik el. Az eltűntek 30 százaléka emberkereskedelem áldozata lesz (körülbelül 109 000 gyermek) a statisztikák szerint. Az emberkereskedelem áldozatává vált gyermekek 60 százaléka árva, és az átlagéletkoruk 15 év. Az emberkereskedelem a kábítószer-kereskedelem után a második legnagyobb illegális (feketepiaci) iparág az Egyesült Államokban, becslések szerint évi 99 milliárd dollárt (36 ezer milliárd forint) termel.

A bíró az amerikai történelem leghírhedtebb pedofiljaként emlegette Epsteint, és hozzátette, hogy az állam engedékenysége az ügyben „sok haragot váltott ki, és időnként rontotta a közvélemény megítélését a büntető igazságszolgáltatási rendszerről”.

„Epstein valóban hírhedt volt, aki széles körben hivalkodott a vagyonával, miközben politikusokkal, milliárdosokkal, sőt brit királyi családtagokkal is kapcsolatban volt” – folytatta. Hozzátette: „Érthető, hogy a közvéleményt nagy kíváncsisággal tölti el az ügy, amiről a hírügynökségek széles körben beszámoltak”.

A 2008-ban kiskorúak prostitúcióra való felbujtásáért elítélt Epstein olyan társadalmi körökben mozgott, amelyekben az üzleti és politikai élet kulcsfigurái is helyet kaptak. Ezek közé a személyek közé tartoztak olyan emberek, mint Bill Clinton volt demokrata párti elnök, hírességek, de még András herceg és Stephen Hawking fizikus is szerepelt, de a nagy „filantróp” Bill Gates is rajta volt a férfi magánszigetére repülő személyek listáján. Epstein legutóbbi ügye 2018-ban kezdődött, miután a Miami Herald interjúkat tett közzé Epstein áldozataival, köztük olyanokkal, akik polgári peres eljárást kezdeményeztek ellene. Az ügy iránti megújult érdeklődés arra késztette az ügyészeket, hogy új büntetőjogi vádakat nyújtsanak be.

Epstein 2019-ben különös körülmények között egy manhattani börtönben –a hivatalos magyarázat szerint – öngyilkos lett. Ghislaine Maxwell 20 éves börtönbüntetését tölti, amiért segített Epsteinnek a gyerekkereskedelemmel kapcsolatos bűncselekmények végrehajtásában. Az Epstein szigetre látogatók neve hiába került nyilvánosságra a hírhedt szigetre látogatók több száz fős névsora ellenük nem indult eljárást legtöbbjüket még csak ki sem hallgatták, ez persze nem meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy az Egyesült Államok legbefolyásosabb és leggazdagabb embereiről van szó.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Jeszenszky Zsolt

PestiSrácok

Idézőjel

Pezsgőt még ne bontsunk…

***

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-115
2024. július 04. 14:58
🍓 ️ ­­­É­­r­t­é­k­e­­­l­­­d­­ ­­a­ ­­­s­z­e­­x­i­ ­p­u­n­­­c­­­i­m­­­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­𝟖­.­𝐅­𝐔­­𝐍
Cross Wire
2024. július 02. 20:41
Sokáig tartott eltüntetni a valóságot..
rasdi1
2024. július 02. 20:31
Mi köze van a szövetségnek a szurkolókhoz? Nem lehet Kis Pistát büntetni, mert Nagy Sanyi köpköd. Az élsport soha nem érdekelt, főleg a profi sport.
kepiblanc
2024. július 02. 20:20
Naná, hogy a magyar sajtó lehagyta orbán haverjait az eredeti listáról, kegyelmet adva Robert Kennedy-nek, Elon Musknak és persze Trump-nak is, akik mind a lolita expresszen utaztak, és elfelfejti megemliteni Ghislaine Maxwell kapcsolatát az orosz titkosszolgálattal. Pedig igy lenne érthető, miért mondott olyanokat Elon Musk, hogy nincs szükség NATO-ra és miért álltak be Orbán és Putin mellé a pedofiliával rajta kapott amerikai poilitikusok a Putin Orbán páros mögé. A kegyelmes úrak kegyelmet adnak, ha pedofiliára, és a KGB kedvelt beszervezési módszere a mézes madzag elnevezésü jelenség, kiskorú lányokkal szexuális viszonyt létesitő politikusok beszervezése... A papok is ez miatt álltak be orbán mögé, tudják, hogy akkor tovább fajtalankodhatnak. //---------------------------// Podcast //---------------------------// Pintér Sándor és a szépségkirálynő halála. Mi történt Molnár Csillával?! tiktok.com/@andras.kiraly/video/7385891766072872224
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!