A szokásos eurovíziós dalfesztiválos kultúrszar volt ez, különösebb átgondolás nélkül

2024. július 30. 17:35

A szokásos bevett, elterjedt, unalmas eurovíziós dalfesztiválos kultúrszar volt ez, különösebb átgondolás nélkül.

2024. július 30. 17:35
null
Martin Ethelwolf
Martin Ethelwolf
Facebook

Nyitókép: Isabelle Souriment/Hans Lucas via AFP

„Nem hiszem, hogy ismerték Jan Harmensz van Bijlert, ahogy szinte senki. De azt se hiszem, hogy tudatos keresztényellenes provokáció volt. A szokásos bevett, elterjedt, unalmas eurovíziós dalfesztiválos kultúrszar volt ez, különösebb átgondolás nélkül. Transz, queer, törpe, színesbőrű, stb, elfogadóbefogadó lózung, közhely, giccses burzsoá puccparádéként. Az Utolsó vacsora tutira ott volt, mert az valami híres festmény, de a görögrómai lakoma is, mert az szokott lenni a filmekben. És mindegyikben esznek.

Nem volt polgárpukkasztás, mert ez a mainstream, a kommersz, a trendi, a vonal. A konformizmus nem polgárpukkasztás, főleg nem provokáció. Viszont bármit nyomathattak volna, ha ott a woke meg az LMBTQ, a keleti sajtó ugyanezt írná, mert újabb igazolása a hanyatló nyugat rothadásának, vagyis úgy kell itt az ilyen, mint egy falat kenyér. De ez is kommersz, ez is vonal, ez is konformizmus vastagon.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Ungváry Zsolt

Mandiner

Idézőjel

Az a helyzet, hogy a keresztények társasága messze nem olyan tutyimutyi, mint amilyennek a liberálisok képzelik. Ungváry Zsolt írása.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2024. július 31. 16:21
gilou-au-claviercatalina11 2024. július 30. 21:45 Ilyen faszságot nem mondott Soros." de bizony, mégpedig Csoóri Sándornak 1985 körül. Ő számolt be róla valamelyik lapnak, de a főszerkesztő nem engedte megjelenni... de nem értem miért van meglepve?
voltospultos-2
2024. július 31. 11:32
Ha a világon mindenki petyhüdt, dekadens, ultrakonformista, nyugati recept szerint tenyésztett, pacifista sznob lenne, örülhetnének a deviánsok. Csakhogy a nagyobbik része nem az. A harcos népek - pl. arab, kínai, orosz - megérzik a gyengeséget mint a farkasfalka, hogy melyik kaját érdemes üldözni, és általában sikeresek.
Aranykor
2024. július 31. 11:07
Az ultralibsi elit nyomja ezeket a perverziókat. Náluk ez a trendi, úgy tűnik. Ők vannak hatalmon, és el akarják hitetni az emberekkel, hogy ez a menő. Sőt vallási szintre kezdik ezt emelni. De csak egy sátáni kaotikus katyvasz volt ez az egész megnyító. Az isteni részétől elkülönült emberek nagy diverzitás "ünnepe". Hiperaktív káosz a köbön. A vaskori világ mutatója.
Upuaut
2024. július 31. 07:20
A buzik maguk alatt vágják a fát. Ez még az elfogadók egy részének is sok volt. És nem a tudatos vagy tudat alatti keresztényellenséget kell nézni. Hanem a jóízlés ellenséget.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!