Nincs vége: itt az újabb keresztényellenes botrány az olimpián

2024. július 29. 07:02

A Nemzetközi Olimpia Bizottság lényegében megzsarolta a sportolót.

2024. július 29. 07:02
Opening Ceremony - Olympic Games Paris 2024: Day 0

Nyitókép: Matthew Stockman/Getty Images

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) újabb keresztényellenes botrányba keverte saját magát, amikor megtiltotta egy brazil versenyzőnek, hogy a szörfdeszkáját használja a párizsi olimpián. A tiltás oka a híres Rio de Janeiró-i Megváltó Krisztus-szobor ábrázolása volt – írta meg a Magyar Nemzet.

Két héttel a játékok előtt a brazil szörfös, Joao Chianca ugyanis utasítást kapott a MOB-tól, hogy távolítsa el Jézus Krisztus képét a szörfdeszkájáról, különben nem vehet részt a versenyben. Chianca egy azóta törölt Instagram-sztoriban elmondta, hogy szervezők szerint ő „nincs felhatalmazva Jézus ábrázolására”, mondván, hogy

»Krisztus vallásos alak«, és nekik szigorú szabályaik vannak arra vonatkozóan, hogy a játékoknak vallási szempontból teljes semlegesnek kell lennie”.

A tiltás kapcsán az X közösségi oldalon sokan azonnal az olimpia megnyitóján bemutatott, az utolsó vacsorát kigúnyoló jelenetet hozták fel, mondván, hogy azt bezzeg engedélyezte a NOB.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
materialista
2024. július 29. 16:18
A hívők,tehát a keresztények is ostoba élőlények.
5m007h 0p3ra70r
2024. július 29. 12:58
»TheorbaLami66 2024. július 29. 12:16 Nekem nincsenek őseim: szűznemzéssel jöttem a világra.« Neked agyad nincs buksika. Őseid vannak csak letagadnak téged.
2024. július 29. 12:45 Szerkesztve
Kipróbálnám, hogy a magyar kettős keresztet elfogadja-e az Olimpiai Bizottság. Merthogy a kettős kereszt NEM vallási szimbolum, hanem hatalmi szimbolum. Még ha néhány túlbuzgó pap fel is teszi a templomban a kettős keresztet, akkor sem vallási szimbolum. Egy szomszédos országban a zászlóban, és nálunk a címerben is szerepel. De nagyon is evilági céllal.
ertönszena
2024. július 29. 10:27 Szerkesztve
Azt viszont a kellő higgadsággal nyugodtan leszögezhetjük, hogy a megnyitón látott gendershow is egy spirituális esemény volt, csak az egy sátánista szeánsz. A globalista rendezvényeken – beleértve a nagy sporteseményeket – az alternatív emberi evolúciónak – értsd: az ember modern állattá történő visszafejlesztése – a népszerűsítése támogatott, minden más tiltott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!