A Politico nem szeretné, hogy „oroszpárti oroszok” vegyenek részt az olimpián

2024. július 27. 22:01

A három orosz sportoló annak ellenére vehet részt az olimpiai játékokon Párizsban, hogy orosz inváziót támogató tartalmakat lájkoltak vagy osztottak meg a közösségi médiában.

2024. július 27. 22:01
Day Twelve: The Championships - Wimbledon 2021

Nyitókép: Julian Finney/Getty Images

A Politico nem nézi jó szemmel, hogy három sportoló, akik nyilvánosan támogatták Oroszország ukrajnai háborúját, részt vehet a 2024-es párizsi olimpián annak ellenére, hogy a szabályok semlegességet követelnek meg.

A  lap felhívja a figyelmet, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szabályai lehetővé teszik az orosz és belarusz sportolók részvételét, ha nem támogatják aktívan a háborút, vagy nem dolgoznak egyik ország katonai vagy nemzetbiztonsági szervezeteinél sem.

A résztvevő sportolókat érintő esetek többsége a háborút támogató bejegyzések kedvelését vagy megosztását foglalja magában a közösségi médiában. 

Azonban Elena Vesnina és Diana Shnaider teniszezők, valamint a kerékpáros, Alena Ivanchenko, azok közé tartoznak, akik kedvelték vagy megosztottak orosz inváziót támogató tartalmakat, de ennek ellenére részt vehetnek az olimpiai játékokon.

Részvételük feldühítette az ukrán sportolókat, akik életük legfontosabb sporteseményére a háború állandó veszélye alatt voltak kénytelenek készülni, légiriadók szirénák és rakétatámadások fenyegetése közepette, írja a Politico.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­É­­r­­t­­­é­­­k­­e­­­l­­d­­­ ­­a­­ ­­­s­z­e­­x­­­i­­­ ­­­p­u­n­­c­i­­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
SzaboGeza
2024. július 29. 01:50
A Politico szopjon faxt!!! De ki is nyalhatja!!!!:)
lemez
2024. július 28. 21:44
És ha feketéket nem engednénk?Mit szól a soros politikója.
Reszelő Aladár
2024. július 28. 19:15
Az orosz az új zsidó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!